26 Май, 2014 16:00 753 0

Гонзо: Най-важно за Левски е обединението

  • гонзо-
  • левски-
  • играчи-
  • треньор-
  • бюджет

Георги Иванов заяви, че бюджетът в Левски ще бъде орязан

Гонзо: Най-важно за Левски е обединението - 1
Снимка: БТА

Георги Иванов - Гонзо се завърна на Герена. След успешен престой в Черно море, легендата на "сините" пое юздите на клуба, в който стана име в българския футбол. Екипът на Факти.бг потърси Гонзо за подробности около състава на Левски, следващият треньор и виждането му за бъдещето на столичния гранд.

Здравейте, г-н Иванов. Отново сте на Герена. Какви са първите промени, които ще наложите във вече 100-годишния клуб? 

- Огромна радост и чест е отново да се завърна в Левски. Отговорността пред мен е голяма. На първо място като най-важна част от бъдещата ми работа е да се уверя, че всички в клуба са обединени. Това, което се случи на честванията на юбилея беше много хубаво.

Смятате ли, че именно юбилеят на клуба ще допринесе за това обединение?

- Разбира се! Колкото по-сплотени са феновете, ръководството, играчите, толкова по-бързо ще дойдат и успехите. В това съм сигурен. Искам да зарадваме тези хора, които показаха колко много обичат Левски след този тежък сезон, който претърпя тимът.

Какви са плановете Ви за състава. На българи ли ще залагате или отново ще се разчита на чужденци? 

- Най-важното за бъдещия състав на Левски е да бъде сплотен, да е колектив. Ще залагаме на млади български футболисти и ще търсим две или три класни попълнения от чужбина. Трябва да разработим школата, защото оттам ще дойдат и новите Боримиров, Сираков и т.н. Имам планове затова кой ще поеме ДЮШ, но ще го разкрия, когато всичко е готово.

А на кого сте се спрял за старши-треньор на Левски?

- На този етап не мога да кажа кой ще бъде треньорът на Левски. Знам, че закъсняваме, но ситуацията е такава. Един от вариантите, както знаете, е Ивайло Петев, но той има поети ангажименти в Кипър. Чакаме мачът му на острова да мине и тогава ще се свържем с него. 

С какъв бюджет ще разполага Левски за следващия сезон?

- Със сигурност бюджетът на Левски трябва да се смали. Даже може да се каже наполовина, заради финансовия феърплей. Трябва да се създаде основата, да бъдем стабилни като клуб, за да не изпадаме в крайности. А след това ще преценяваме какви хора ще ни трябват. Но приоритет ще бъдат българите и юношите на клуба.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА