27 Май, 2014 11:27 702 0

Ван Гаал фаворитизира домакините и Аржентина

  • ван гаал-
  • бразилия-
  • аржентина

Наставникът на Холандия определи, че най-тежкия му мач ще е срещу испанците

Ван Гаал фаворитизира домакините и Аржентина - 1
Снимка: БТА/AP

Наставникът на Холандия Луис ван Гаал заяви, че домакините от Бразилия, както и Аржентина са основните фаворити за титлата на Мондиал'2014 през юни и юли.

Шест световни първенства са проведени в Северна, Централна или Южна Америка след първата в Уругвай през 1930 година и всички те са били спечелени от южноамерикански отбори. 62-годишният Ван Гаал счита за претенденти за трофея Испания и Португалия, но изявените фаворити са Бразилия и Аржентина.

"Фаворити са Бразилия и Аржентина, защото статистиката сочи, че южноамерикански отбори винаги печелят в Южна Америка", каза Ван Гаал на пресконференция в португалския град Лагос. Холандия е в група "В" на Мондиал 2014 заедно с Испания, Чили и Австралия.

Първият мач на "лалетата" е на 13-и юни срещу защитаващия титлата си отбор на Испания. Испания победи Холандия с 1:0 на финала на Мондиал 2010. Ван Гаал призна, че Холандия не е толкова силен, колкото Испания, но настоя, че разликата между двата тима не е много голяма.

"Най-трудният ни мач ще бъде с Испания. Те са световните шампиони, но може би си спомняте, че на финала през 201-а ние можехме да спечелим. Ако Ариен Робен беше вкарал гол, щяхме да победим. Всичко зависи и от малко късмет", добави бъдещият мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Винаги има шанс, защото ние имаме много добри играчи, но Испания са по-добри. Те са на върха на световната ранглиста и ние сме номер 14. Винаги е трудно да победиш номер едно", добави той. Холандия ще проведе първия си тренировъчен лагер в Португалия. Според Ван Гаал ще бъде трудно Португалия да спечели титлата в Бразилия, но каза, че португалците "могат да победят всеки"."Винаги съм считал Португалия за претендент. Защото имат Кристиано Роналдо например. Той може да повиши нивото на отбора. Португалия има и други добри играчи. Мисля, че те може да победят всеки, но може и да загубят", каза холандският селекционер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА