Last news in Fakti

30 Май, 2014 18:29 761 1

И Радванска се сбогува с Ролан Гарос

  • радванска-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • томлянович

олякинята загуби от дебютанктата в основната схема Айла Томлянович (Хърватия) с 4:6, 4:6

И Радванска се сбогува с Ролан Гарос - 1
Снимка: БТА/АР
Полякинята Агниешка Радванска отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 3 Радванска (Полша) загуби от дебютанктата в основната схема на "Ролан Гарос" Айла Томлянович (Хърватия) с 4:6, 4:6 за 81 минути. 21-годишната Томлянович стартира отлично и поведе с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет.

Във втората част тя направи пробив на подаването на четвъртфиналистката от миналия сезон Радванска още в първия гейм и до края удържа преднината си. Така хърватката, 72-а в класацията на УТА, записа най-доброто си представяне на сингъл в турнирите от Големия шлем.

Радванска до днес беше най-предно поставената тенисистка в схемата в Париж след отпадането на шампионката от Откритото първенство на Австралия и номер 2 На Ли (Китай) още на старта и загубата на водачката в световната ранглиста и миналогодишна победителка Серина Уилямс (САЩ) във втория кръг.

Финалистката от 2010 година Саманта Стосър (Австралия) също се класира за четвъртия кръг.  Поставената под номер 19 Стосър надделя над деветата в схемата Доминика Цибулкова (Словакия) с 6:4, 6:4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Bogomilov

    0 0 Отговор
    Бих и ударил един сервиз.