Last news in Fakti

18 Юни, 2014 18:50 978 0

Звезда срещу звезда: Диего Коща срещу Алексис Санчес

  • диего коща-
  • алексис санчес-
  • мондиал-
  • звезда срещу звезда

Двамата ще решат съдбата на Чили и Испания на Световното първенство

Звезда срещу звезда: Диего Коща срещу Алексис Санчес - 1
Снимка: БТА/AP

Испания излиза срещу Чили в битка, която е решителна за последвалото участие на световните шампиони на Световното първенство. Тежката загуба от Холандия ги остави в сложно положение, като ако искат да излязат от своята група, те ще трябва да надвият чилийците, които таят надежди за сериозни постижения на този Мондиал.

След не особено задоволителните игри на старите кучета, донесли световната титла на Испания в ЮАР, „ла фурия“ ще трябва да разчита на новопоявилите се звезди, най-ярката, сред които е нападателят Диего Коща. Надеждите на Чили пък падат върху Алексис Санчес, който е идолът на цялата нация.

Диего Коща

Звездата на нападателя изгря през последния сезон, като той беше основния фактор, за това Атлетико Мадрид да се добере до титлата в Испания и да играе финал в Шампионската лига. Коща отбеляза 28 гола в Ла Лига, а трансферът му в Челси е само въпрос на време. Той е типичният таран, който непрестанно пресира противниковите защитници, осигурява пространства на футболистите зад себе си и е истински хищник, щом му се отдаде голова възможност.

Коща може да помага на халфовете в единоборствата и по всяко време да увлича поне по двама защитника около себе си. Физическото му присъствие в противниковото наказателно поле е осезаемо, като при статични положения е изключително ефективен. В себе си Коща носи онези хъс и агресия, които могат да вдъхновят неговите съотборници.  Проблемът е, че нападателят лекуваше контузии в месеците преди Световното, като все още не е ясно в до колко добра форма се намира. Срещу Холандия той извоюва дузпата за испанците и увличаше защитата около себе си. Той обаче не беше особено ефективен в офанзивен  план, а през второто полувреме за малко не си изпроси червен картон, след един удар с глава, който съдията не видя. Той е подложен и на доста негативно отношение от бразилската публика, тъй като отказа да защитава цветовете на Бразилия. Всъщност Коща е бразилец с испански паспорт, който просто предпочете да играе за световните шампиони.

В крайна сметка Коща е точно този хищен нападател, който може да се сбори с противника и да консумира усилията на прекрасните халфове, които играят зад него.

Алексис Санчес

Чилийският нападател направи феноменален последен сезон за своята Барселона. Той отбеляза 19 гола в Ла Лига и вече е вторият голмайстор на отбора след Меси, засенчвайки бразилската звезда Неймар.  Централният нападател не е от най-високите, но има прекрасни технически умения и бързина, чрез които стига да му се предоставят празни пространства, може да бъде изключително опасен.

Санчес може да комбинира много добре и с халфовете, действайки по целия фронт на нападението. Нападателят може да намира празните пространства в противниковите защитни валове и е изключително ефективен при контра-атаки, а Чили най-вероятно ще разчита точно на такива срещу Испания. Стига да е в добра кондиция, именно Санчес може да се окаже човекът, изхвърлил световния шампион от Мондиала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА