Last news in Fakti

24 Юни, 2014 08:00 1 274 0

Звезда срещу звезда: Пирло срещу Суарес

  • звезда срещу звезда-
  • луис суарес-
  • андреа пирло-
  • мондиал 2014-
  • италия-
  • уругвай

Един измежду Италия и Уругвай ще отпадне още в груповата фаза

Звезда срещу звезда: Пирло срещу Суарес - 1
Снимка: БТА/AP

Тази вечер от 19:00 часа българско време ще се изиграят последните две срещи от Група „D” на световното първенство в Бразилия. „Групата на смъртта”, определена още след тегленето на жребия като най-заплетената, вече погуби Англия, а тази вечер един измежду Италия и Уругвай ще се прости с участието си на мондиала след едва три изиграни двубоя.

Причината се казва Коста Рика. Отборът от Централна Америка постигна две победи и се класира за осминафиналите, въпреки че бе определян като „боксова круша” преди старта на световното. Костариканците обаче победиха последователно Уругвай и Италия и спокойно могат да гледат към фазата на директните елиминации. Англия, по стара традиция, разочарова с представянето си и ще пътува до дома още преди първия осминафинален мач на турнира.

Кой ще е вторият „гигант” обаче, който ще отпадне още в групата – Италия или Уругвай? В рубриката ни „Звезда срещу звезда” ще ви представим двама от най-ключовите играчи в двете селекции, чието представяне може да определи крайния победител.

Андреа Пирло (Италия)

Символичните домакини в срещата Италия започнаха ударно световното, побеждавайки Англия с 2:1. В този мач „скуадрата” дори подобри рекорд от 1966 година за най-голям процент успешни подавания. Срещу Коста Рика обаче възпитаниците на Чезаре Прандели бяха далеч от познатото ниво – започнаха мудно срещата, а когато стана напечено, не намериха път към вратата на противника си.

„Диригентът” на Италия Андреа Пирло бе изолиран в големи периоди от мача, но въпреки това той бе автор на единствената доза креативност, създадена от „адзурите”. За тяхно съжаление обаче Марио Балотели не се възползва от прекрасните пасове на халфа и сдаде трите точки.

Пирло вече е на 35 години, но все още има много футбол в него. Малко са играчите, които имат неговия поглед върху играта и които с едно подаване могат да матират иначе безгрешна отбрана. Срещу Уругвай ще тежко, това е сигурно! И равенство ще класира Италия напред, но настройка за равенство може да е пагубна срещу Кавани и компания.

Италия отпадна безславно на световното в ЮАР преди четири години и едва ли ще се понрави на тифозите идентичен развой в Бразилия. Ако „адзурите” повторят играта срещу Коста Рика обаче, като нищо могат да хващат самолета за Апенините. На Италия е нужна креативност, мисъл, нестандартност, която може да бъде осигурена от Андреа Пирло. Звездата на Ювентус е прекрасен изпълнител и на статични положения, което в момент на трудност може да се окаже единственото решение на Италия. Пирло е футболистът, чието неутрализиране може да е решаващо за Уругвай.

Луис Суарес (Уругвай)

27-годишният нападател изигра най-добрия сезон в кариерата си – отбеляза 31 гола с фланелката на Ливърпул във Висшата лига и стана голмайстор на първенството. Суарес и Кавани оформят едно от най-атомните нападения на мондиала. Играчът на „мърсисайдци” вкара два гола на Англия, но дали ще има ден срещу италианците?

Защитата на „скуадрата” със сигурност не е една от най-респектиращите. Тя на няколко пъти се пропука срещу Коста Рика, а Абате и Дармиан по бековете не попадат в графата „бетон”. Несъмнено ни очаква един вълнуващ двубой. Ще продължи ли доминацията на южноамериканските тимове, или славната Италия ще намери място на осминафиналите?

Суарес, който стана герой в страната си след спасения гол с ръка на миналото световно, е най-важният играч в тима на Оскар Табарес. От представянето му до голяма степен ще зависи продължаването на тима в следващата фаза. Според медиите на Апенини Прандели ще смени схемата на игра от мача с Коста Рика и ще заложи на 3-5-2 или 3-4-2-1. Уругвай най-вероятно няма да прави промени.

За съжаление един от двата тима ще напусне мондиала след мача – другият обаче ще си отвори пътя към четвъртфиналите, имайки предвид евентуалния съперник на осминафиналите – Колумбия, Кот д’Ивоар, Гърция или Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА