Last news in Fakti

26 Юни, 2014 17:30 1 416 1

Луис Суарес няма да играе футбол през следващите 4 месеца

  • луис суарес-
  • наказание-
  • фифа

ФИФА оповести наказанието на футболиста за ухапването на Джорджо Киелини

Луис Суарес няма да играе футбол през следващите 4 месеца - 1
Снимка: БТА/AP

 

Уругвайският нападател Луис Суарес няма да играе в следващите 9 официални мача на своя национален отбор и в каквито и да било футболни надпревари през следващите 4 месеца.

ФИФА наказа футболистът за изцепката му по време на мача от Световното първенство между Уругвай и Италия. Тогава той ухапа италианският защитник Джорджо Киелини по време на единоборство по между им. Това се превърна в рецидив за Суарес, който преди години ухапа и защитникът на Челси Бранислав Иванович, а през 2009 г. направи нещо подобно и докато играеше за Аякс в холандското първенство.

Дисциплинарната комисия на ФИФА спира футболните права на Суарес за следващите 4 месеца, като той няма да може да вземе участие в каквито и да е футболни надпревари. Футболистът дори е лишен от правото да посещава стадионите, на които се провеждат каквито и да е спортни срещи. Той ще трябва да плати и глоба от 100 000 швейцарски франка. Това ще рече, че Световното първенство официално вече е приключило за него, въпреки че Уругвай достигна до осминафиналите на турнира.

По случая председателят на Дисциплинарната комисия Клаудио Сулсер заяви:

„Подобно поведение не може да бъде толерирано, на който и да е футболен терен. Това важи особено за Световното първенство, където очите на милиони са вперени в изявите на футболните звезди. Дисциплинарната комисия взе под внимание всички обстоятелства по случая и реши, че господин Суарес е виновен, съгласно съответните разпоредби в кодекса. Решението влиза в сила, веднага щом бъде оповестено.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    1 0 Отговор
    Малко му е на тоя канибал..........................