Last news in Fakti

8 Септември, 2014 11:00, обновена 8 Септември, 2014 11:02 17 279 14

Бронирани джипове Iveco за Украйна вместо за Русия

  • iveco-
  • lmv m65-
  • армия-
  • войска

Италианският производител Iveco ще достави на украинската армия 90 бронирани всъдехода, поръчани от Русия. Според премиера на Италия Матео Ренци така страната му ще изрази подкрепата си за Украйна и ще осъди действията на Москва.



Руската армия поръча на Iveco партида от всъдехода LMV M65, който смяташе да прекръсти на "Рысь". В хода на изпитанията обаче руснаците установиха, че италианските автомобили са прекалено скъпи и не отговарят на изискванията им за "боева устойчивост".



Базовата версия на LMV M65 струва 170 000 евро, а с пълно въоръжение - почти двойно повече. С гранатомет, радиостанция и т.н. пък цената достига почти половин милион. Под предния капак на италианския всъдеход се монтира 3.0-литров турбодизел, който се задъхва с 6-тонния автомобил.



Iveco LMV M65 обаче има и несъмнени предимства - например вградената в ходовата част защита против мини. Клиренсът от 437 мм позволява уверено придвижване по всякакъв терен, а максималната дълбочина на газене е 85 см.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CCCP2

    12 2 Отговор
    И СЛАВА БОГУ...даите си бракмите на фашистите дано се запалят повече от тях в тях
  • 2 СССРА А?

    3 12 Отговор
    С новите санкции на Путин му се вижда скъпичко. Сега украинците ще ги тестват върху руснаците.
  • 3 другия

    9 2 Отговор
    Ами те явно не покриват изискванията на руснаците, и то не само като цена. Как може да сложат 3 литров ТД на тва огромно добиче, ми ясно че е малко, туй да не е някой шосеен джип. И сега щяли да ги дадат на Украйна в знак на подкрепа, егати смешката.......не се спомена обаче дали даването ще е безвъздмезно, или просто ще се пробват да им ги пробутат на тях за тая цена.
  • 4 nakata88bg .

    9 2 Отговор
    как става "решили са да ги ДАДАТ на украйна, а не на Русия"? това да не е коледен подарък? пък и тези Ивекота - са пълни боклуци, Русия беше поръчала от тях при предишния министър на отбраната срещу солена комисионна. Руските Тигр-и са къде-къде по добри!
  • 5 С,Паси

    8 2 Отговор
    Правилното заглавие:Жабарите доставиха чисто нови мишени на Руснаците!
  • 6 riki

    4 5 Отговор
    И колко от вас са карали такъв джип че толкова философствате ----е гати тъпия българин
  • 7 PlimP

    1 0 Отговор
    бедна ви е фантазията Ивеко колко са навътре в нещата
  • 8 боко

    5 0 Отговор
    хаахахаха.........затова са ги дали на украйнците понеже Русия не ги иска че са калпави ,само сега кой ли ще им плати на жабарите
  • 9 Чичо Манчо

    3 0 Отговор
    Да им е честито на Новото Украинско правителство ......
    От това което прочетох ,явно ще се ползват за превоз на ръководството на изтерзаната държава ...май за друго не стават .
    Руснаците нямат бронирано возило от лекият клас -но с новата оръжейна програма 15-20 ще се справят още повече че Чичо Сам се пери и това ги мотивира .
  • 10 maikel 260

    2 2 Отговор
    a be te rustnacite si imat ve ГАЗ-233014 “Тигр i tn...
  • 11 Лорд Злостър

    1 2 Отговор
    Мотора е 185 конски сили - напълно достатъчен за този автомобил и неговата маса - 7 ТОНА. Развива 130 км/ч. Има огромен въртящ момент. Вие за по-умни от италианските инженери ли се имате?
  • 12 PROFESIONALISTA

    5 1 Отговор
    Колко удобно- произведените една камара боклуци, които руснаците не искат да ползват, ще бъдат подарени на враговете им. Но те вече са ги разучили и знаят слабите им места, познайте колко ефективно ще бъдат ползвани срещу тях...
  • 13 Рашко Ломския

    3 1 Отговор
    Какво значи да разучиш военен джип? Това не е танк, дори и танк да беше все тая, при наличието на авиация, няма земна еденица, която да не може да бъде унищожена. Военния джип е да те спаси от мина или да те предпази от куршуми, както и за преминаване през трудно проходими места и до там. Просто по-евтина алтернатива на танка. Всъщност танка вече е отживелица, повечето натовски държави са спрели да се запасяват с танкове. Бъдещето е в безпилотните самолети, които са бързи и тактически. могат да летят ниско, под нивото на радара и да нанесат неочакван удар, след което да изчезнат. Танка, докато го предвижиш да отиде на позиция, тромава работа. Група безпилотни могат да унищожат база за минути.
  • 14 mitko mitov

    1 0 Отговор
    Същите джипове които ги ползват в италианската армия са коренно различни.Тези които съм виждал са с бензинови мотори и като мине покрай теб трепери земята под краката .Какви са тези 3,0 тд мотори?По всяка вероятност пробват да пробутат тези модели на други.