Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 11:08 2 475 4

Ford се грижи за пешеходците

  • ford-
  • mondeo-
  • pre-collision assist
В последно време автомобилните корпорации обръщат все по-голямо внимание на електронните средства за контрол на автомобила, позволяващи да предугаждат и предотвратяват аварии на пътното платно.
 
Едно от тези технологии е дело на компанията Ford. Иновационната система се нарича Pre-Collision Assist и сканира пространството пред колата. При наличие на пешеходец в зоната пред автомобила системата автоматично намалява скоростта или при нужда директно привежда колата в пълен покой.
 
Първите автомобили, които ще бъдат оборудвани със системата Pre-Collision Assist ще са от новото поколение на модела Ford Mondeo, който ще се появи на пазарите в Европа още в края на тази година. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    0 3 Отговор
    Форд и коза не боледуват...Умират внезапно
  • 2 дасд

    0 3 Отговор
    Форд и Циганин, зимата не работят.
  • 3 krufx

    3 0 Отговор
    това че умират внезапно въобще не е вярно имах форд ескорд 96г.минар съм 300хл. км. без ремонт.
  • 4 Шиничи Ясуко

    0 0 Отговор
    Е пък точно този форд да не работи зиматаа.... а в Швеция ква зима имаааа.А относно статията,,евала на инженерите.