14 Януари, 2015 12:18 3 300 0

Гъвкав акумулатор от ProLogium

  • prologium-
  • акумулатор-
  • гъвкав
Към акумулаторните батерии на съвременните мобилни устройства могат да бъдат предявени един куп претенции - от малък капацитет, който се получава в следствие на стремежите на производителите да създават все по-компактни устройства, до опасност от взривяване или самозапалване.
Въпреки това технологиите не стоят на едно място и изобретателите непрекъснато усъвършенстват и продуктите от тази сфера. Последната иновация е дело на компанията ProLogium, която представи прототип на гъвкав акумулатор. Иновацията може да се интегрира например в каишка на часовник.
Още по-интересното е, че дори и целостта на батерията да бъде нарушена, то зареждането и, както и функционирането и може да продължи, без да има опасност от самозапалване или други подобни. Все още не е ясно дали ще се пристъпи към серийно производство на този тип акумулатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА