Last news in Fakti

3 Февруари, 2015 13:10 6 122 3

До 2020 г. КамАЗ ще прави камиони без шофьор

  • камаз-
  • cognitive technologies-
  • шофьор-
  • камион

Компанията Cognitive Technologies и КамАЗ обявиха началото на съвместния проект, който има за цел до 2020 г. на базата на произвежданите от КамАЗ модели да се създаде пилотен проект на камион без шофьор.

В основата на проекта се планира да се използва пасивния (поглъщащ сигнала) модел на компютърно зрение. Целта е да се създаде система, която да е по-съвършена от западните аналози и да отговаря на условията на движение по руските пътища. Използваният пасивен модел на компютърно зрение трябва да надгради използваните от Google car aктивни системи в автомобилите без шофьор.

Разработката трябва да гарантира движението на превозното средство при различни климатични условия. Освен това трябва да се разпознават пешеходците, така и пътните знаци, светофарите и останалите участници в движението. Времето за реакция при откриване на опасност трябва да е 0,3 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 1 Отговор
    Да се бяха пробвали първо на ЗАЗ или руските пътища са твърде натоварени?
  • 2 Unknown

    1 1 Отговор
    Гледат като че ли,да не изостават обаче Мерцедес вече няколко години разработват камион 2020
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Това не го одобрявам, тези да не намекват, че след разработката на този камион, шофьорът ще е излишен и ще остане без хляб?