Last news in Fakti

28 Май, 2015 14:01 3 391 7

КамАЗ изпробва електрически камион

  • камаз-
  • 4308-
  • електрически камион

Камският автомобилен завод обяви, че започва пътни изпитания на камион с електрическо задвижване, които ще продължат до края на 2015 г. КамАЗ-4308 е в състояние да измине до 50 км с едно зареждане на акумулаторите, а серийно производство може да започне до 2020-а, обяснява заместник-директорът по развойната дейност на компанията Ирек Гумеров, който от известно време тества лично Tesla Model S за изследователските нужди на завода.

По време на изпитанията ще бъдат изпробвани различни възможности за увеличаване на автономния пробег, ефективността на системата за рекуперация на кинетичната енергия при спиране, комфортът и климатизацията на кабината и зависимостта на запаса от енергия в зависимост от натоварването. От КамАЗ не разкриват размера на инвестициите в проекта 4308, което според "За рульом" означава, че той вероятно ще бъде финансиран със средства от федералния бюджет.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрисофор Карамфилов

    1 1 Отговор
    Това пространство в ремаркето,с батерии ли ще бъде пълно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор
    Гостче-анонимниче за моя мозък не се притесняваѝ,но в твоя липсва чувство за хумор.
  • 4 Кобрата

    1 0 Отговор
    Като цяло ги пооправиха малко КАМАЗ-ите, за черен път са екстра и правят за смях много други камиони, ама от към екстри и комфорт в кабината са пълен леш.
  • 5 onq s konq

    3 1 Отговор
    Това "МПС" със своите 50км макс пробег с едно эареждане всъщност си е мотокар,маскиран като камион.А това че эам.директорът по раэвойната дейност "тества" лично Тесла S/сякаш тя не е достатъчно тествана от проиэводителите си/ говори само по себеси эа неистово желание эа КРАЖБА НА ИДЕИ.В което принципно няма лошо,но освен със желание е и въпрос на умствени въэможности!:)
  • 6 йордан иванов

    0 1 Отговор
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Самата идея,че в Русия мислят за ток вместо петрол говори достатъчно.За съжаление както винаги започват да мислят,когато другите вече са го измислили и приложили.