Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 12:40 3 007 1

Карбонов болид, разпечатан на 3D принтер

  • карбон-
  • болид-
  • 3d принтер-
  • cirin
Група студенти от американския колеж по дизайн в Пасадена, създадоха необичаен радиоуправляем модел с карбонова каросерия. Болидът е отпечатан на 3D принтер, а задвижващият агрегат е от гума.
Той позволява на необичайното превозно средства да развива скорост от 50 км/ч. Автомобилът е наречен Cirin и струва на разработчиците само $500. Cirin е изработен от найлон, гума, въглеродни влакна и алуминий.
Структурата му наподобява тази на болидите от Формула 1 от 60-те години на миналия век. Задвижването става от 12-метрово еластично въже, което се усуква в специална карбонова тръба. Два серво мотора пък се грижат за управлението на автомобила. Автономният пробег е само 150 метра. Отпечатаната рама е на 3D принтер SolidConcepts.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krufx

    0 0 Отговор