10 Март, 2015 15:25 3 085 1

Джаджите на „Аз, инженерът“

  • иец-
  • изложение-
  • аз, инженерът

Какво е бъдещето на дроновете и какви са перспективите за инженерите, развиващи безпилотни системи

Джаджите на „Аз, инженерът“ - 1

Днес безпилотните самолети вече се използват за доставката на различни пратки, разпространение на реклами, заснемане на обекти или с военни цели. Така наречените дронове намират все по-широко приложение, а хората си ги купуват за собствени нужди.

Дори Facebook иска да разпространява безжичен интернет достъп до хората в отдалечени райони чрез дронове, а компанията Rapere разработва летящ апарат, който да сканира за други дронoвеи да ги атакува.

Безпилотните самолети стават все по-популярни, което доведе и до голямо търсене на авиационни инженери с опит в композитните материали.

Какво е бъдещето на дроновете и какви са перспективите на инженерите, развиващи безпилотни самолети, ще стане ясно на 11 март по време на „Аз, инженерът“.

На 11 март от сцената на младежкия форум Трифон Михайлов ще разкаже за възможностите, които предоставя Българската асоциация за безпилотни системи и какво е бъдещето на дроновете.

Трифон e основател на една от първите и може би най-известната компания за въздушна фотография в България - Многоперки. Мисията  на компанията е да направи въздушното видео заснемане лесно и достъпно, за да може този иновативен начин за представяне на света да достигне до по-широк кръг зрители. През 2012 г. компанията стартира със заснемането на различни спортни събития и музикални клипове. Многоперки има неспирен стремеж за развитие на различни дронове и приложението им във все повече сфери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    От ясно по-ясно, че бъдещето на дроновете се определя в България ;)