Last news in Fakti

19 Май, 2015 14:01 1 823 0

За Oculus Rift ще трябва мощен компютър

  • oculus rift

Продажбите на очилата за виртуална реалност Oculus Rift започват в началото на следващата година, но далеч не всеки ще може да се възползва от възможностите на иновационния продукт. В официалния блог на производителя бяха публикувани минималните технически характеристики, необходими за работа с VR-шлема.

Бъдещите собственици на Oculus Rift ще трябва да разполагат с доста сериозен компютър под операционна система Windows 7 SP1 или нагоре, видео карта NVIDIA GTX 970 / AMD 290 или по-мощна, процесор Intel Core i5-4590 или по-бърз и не по-малко от 8 GB оперативна памет. Необходими са също два порта USB 3.0 и един HDMI 1.3.

Производителят отбелязва, че в обозримо бъдеще не планира промени в техническите изисквания, тъй като именно такива параметри са били зададени на разработчиците за оптимизация на проектите им под единна апаратна конфигурация. На по-късен етап ще бъде пусната версия на Oculus Rift, съвместима с Linux и Mac.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА