19 Май, 2015 14:24 4 549 21

Samsung Galaxy Note 5 идва през юли

  • samsung-
  • galaxy-
  • note 5
Още през лятото на тази година корейците от Samsung ще представят новото поколение на своя фаблет. Става дума за Galaxy Note 5. Обичайно, компанията презентира генерациите на Galaxy Note през месец септември, преди или по време на берлинското изложение за електроника IFA.
 
Тази година обаче анонса ще се състои през юли, като причината е свързана с успешния старт на iPhone 6 Plus, който е доста над нивото на сегашния Note 4. Точно поради това корейският гигант рязко сменя тактиката и вади на пазара новия Galaxy Note 5.
 
Това, което е известно до момента е, че Galaxy Note 5 ще разполага с екран с размер на диагонала 5.89 инча. Ще има и Note 5 edge изпълнение, което ще е с 5.78-инчов дисплей. И в двата случая резолюцията ще е 2160×3840 пиксела.
 
Още от любопитните подробности, които са известни към този етап е, че корейците ще увеличат капацитета на акумулаторната батерия на устройството. Новата ще е 4 100 мАч, докато сегашната е с капацитет 3 220 мАч. Въпреки това фаблета ще е по-тънък с 06 мм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Не разбрах колко над нивото над Note 4 ще е нагризаната ябълка? Цифрите друго говорят, но тъкмо ще се сдобия по-рано с Note 5.
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    За сега SAMSUNG и HTC са водещите марки на пазара за телефони!
    Определено Note 5 ще си заслужава повече от Apple. HTC ONE M9 също е много стилен и мощен телефон.
    Двата най-добри модела на Samsung за сега си остават Note версията, която е най-добра и S версията след нея...

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Ай стига де, тъкмо взех ноте 4, и те ще пускат 5...
  • 4 МакситоAMG

    0 0 Отговор
    Каква ли ще е цената!?Поне 1500-1600 лева според моите очаквания.
  • 5 USA

    0 1 Отговор
    Поредния БОКЛУК от самсунг.
  • 6 До Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    "Двата най-добри модела на Samsung за сега си остават Note версията, която е най-добра и S версията след нея"

    Toва е все едно да кажеш: Най добрия мерцедес е S-class след него е E-class. Най-доброто BMW е 7er, след него е 6er.
    Естествено, че най-скъпите модели на една марка трябва да са най-добри...

    Коментиран от #12

  • 7 BMW

    0 0 Отговор
    Цифрово разбирачо няма смисъл да се сравняват, защото са с различни операционни системи. Сравнявай цифрово само телефони с Android.
  • 8 Blero

    0 0 Отговор
    хората си мислят, че като си купят телефон с логото на ябълка и той е най-добрия, но това е далеч от истина купувате си само марка с която да се хвалите, но откъм параметри телефоните им са пълна трагедия като цяло, а и напоследък здравината им куца след като се огъва в джобовете на хората нз как продължавате да се хвалите с такива телефони просто...

    Коментиран от #9

  • 9 BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Blero":

    Казах ви вече за параметрите ама толкова ли сте п*****, че да не може да го разберете ? iPhone НЯМА НУЖДА ОТ ВИСОКИ ДАННИ. Причината е една - IOS се прави специално за него, само за един модел и е много по-лека от андроид. Ако сложиш андроид на айфон, той няма да върви добре, но със IOS е най-бързият и безпроблемен телефон, защото никой друг не го пипа освен създателите му. Компаниите които използват андроид му добавят и променят доста неща и самата операционна система иска по-високи данни за да работи. Нямам iPhone между другото, да не кажете че затова пиша.

    Коментиран от #11

  • 10 dhcp

    0 0 Отговор
    Не че нещо, но специално самсунг не бих си купил отново самсунг. Фен съм на големите телефони. Имах с4 след което минах на ноут 3... и на двата телефона им заминаха лайсните и замясаха на някаки оръфляци, а уж ги пазя. Сега пък се наложи. ноут 4ката ми да влезе в сервиз... получиха се нещо като балончета на дисплея. Нито съм го изпущал, нито съм го мокрил. Вече мисля да залагам на лг или моторола. Характеристиките на самсунга са яки, но пък качеството на материалите им куца. И не мога да разбера толкова ли им беше трудно да се усетят за смотаните лайсни та пак при 4ката направиха опит да я подобрят и до някъде са успели.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "BMW":

    Правиш ли разлика между параметри и данни? Явно си пълен електронен лаик, а си тръгнал да ни обясняваш кое как работи.
    Смартфона не е само операционна система г-н "инженер". Дисплеите на Самсунг са светлинни години пред тези на ябълката. Да не говорим за батерии и камери. Кога с тези смешни параметри на дръвцето ще могат да снимат 4К видео? Ето за това са по-мощните процесори и повечето RAM, а не за поддържане на някаква си операционна система!!!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "До Кобрата":

    Не винаги най-скъпото е най-качествено...
  • 13 dhcp

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Хората дават шапка с пари за техника с която да снимав във формат 4К ти си тръгнал телефон да ми хвалиш Освен, че трябва да имаш яка снимачна техника, то и хардуера ти за гледане трябва да поддържа 4К. Твоя поддържа ли резолюцията

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "dhcp ":

    Да ти имам логиката - никога ли не си правил снимки или видео с телефон? Или си носиш навсякъде камерата? Апропо, имам Nokia Lumia 1020 с 41 МР и някои от снимките стават с уникално качество, а и мога да го ползвам постоянно!!!
    Хайде не ми вади от 10 кладенеца вода. И да, имам къде да гледам видео с такава резолюция!
    Други смехотворни въпроси имаш ли?
  • 15 USA

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    ( Дисплеите на Самсунг са светлинни години пред тези на ябълката. Да не говорим за батерии и камери.)По голяма глупост не бях чел,самсунг е най скапаната фирма за електроника продуктите им постоянно дават дефекти,далеко от тези скапани корейци.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "USA":

    Ама ти изобщо можеш ли да четеш, че чак и степенуваш написаното :))))))))
    Колко дефекти ти дадоха на теб лично продуктите на Самсунг? Или си пишеш колкото да не заспиш, хейтърче ? То не, че може и да пишеш де :)))))))))))))))))
    Ех, колко мъка има по света!!!

    Коментиран от #17

  • 17 USA

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    хейтърче? То не, че може и да пишеш де :))))))))))))))))),пък да не говорим че нищо хе разбираш от електроника. Самсунг са светлинни години зад ябълката.
  • 18 dhcp

    1 1 Отговор
    Телефона е за непретенциозни снимки и клипове. От там нататък телефона е за никъде. А ти ако гледаш 4К на фулл хд монитор и с някакво интелско творение и3 с граденото видео шапка ти свалям Айде да не се заяждаме. Всеки сам да си избира какво да си купува и да му се радва. Телефона ще е як както е с6 edge с който вече съм си играл доста, но както казах вече самсунг няма да си купя.
  • 19 APPLE IPHONE

    0 0 Отговор
    Iskat da ismislqt ne6to novo, no vinagi nqma smisal v tupite im funkcii na samsunga , samo kolkoto da zabiwa , goli i bosi sa o6te samsung pri smartfonite i komputrite.Pone 3-4 godini nazad ot Apple sa.A tova sa dosta.
  • 20 TOYOTA

    0 0 Отговор
    Te dannite pokazvat .SamoIphone 6 se prodade 100 mln puti za nqkolko meseca , a dori S1 +s2 +s3 +s4 +s5 +s6 ne sa prodadeni za 10 godini tolkova. Pak i trqbva da si golqma budala da dade6 pove4e ot 200 lv za samsung, koito sled 1 mesec cenata mu e napolovina a sled 2 ve4e e zadrusten i samo zabiva.
  • 21 Note 4

    1 0 Отговор
    По-голяма простотия не бях чел.
    "Доста над нивото...". Към автора: - Вие работили ли сте със Samsung Note 4 изобщо? ...Понякога се самозабравете хора...