8 Юни, 2015 12:03 1 463 1

Джаджа следи здравето на домашни любимци

  • устройство-
  • shiraseru ам-
  • кучета-
  • котки
Японската компания Anicall разработи интересно устройство, предназначено за домашни любимци (кучета и котки). Аксесоарът, който се нарича Shiraseru АМ следи за поведението на любимеца в продължение на целия ден. Името в свободен превод означава "уведомител", а самото устройство се прикрепва към каишката на животното. То може да класифицира 20 различни типа на поведение, след което се синхронизира с приложението Anicall.
 
Връзката между джаджата и мобилния телефон е безжична и става посредством познатата ни технология Bluetooth. Целта на мониторинга, който извършва Shiraseru АМ е да разкрива евентуални заболявания на животното, като това става още в ранен стадий. Работата на джаджата се състои в това да отбелязва промените в поведението на животните, а те са склонни да си го променят, в доста от случаите минимално, когато започват да се разболяват. Цената на Shiraseru АМ е $40. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    За хората не са измислили, тръгнали животните да спасяват. Луда японска работа.