Last news in Fakti

17 Юни, 2015 12:59 4 001 3

Опасен бъг в клавиатурата на Samsung

  • samsung-
  • клавиатура-
  • бъг
В смартфоните на Samsung откриха "нов-стар" бъг, който поставя под угроза от хакерски атаки корейските мобилни устройства. А те са повече от половин милиард в световен мащаб.
 
Експерти от компанията NowSecure казват, че този проблем не е нов и въпреки взетите мерки от корейския гигант, той все още не е оправен. Става дума за заводската клавиатура SwiftKey, която при обновление на езиковия пакет не е шифрована.
 
Така, злоумишлени действия от хакери по време на обновяването могат да доведат до вкарване на вреден код, който от своя страна позволява достъп на хакерите до конфиденциални данни в телефона, като пароли и т.н.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vandim

    2 0 Отговор
    По българските земи дори когато се прави превод от руски език на "угроза" казваме "заплаха".

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Усет

    0 0 Отговор
    Те самсунг са си един голям бъг.