22 Август, 2015 10:00 2 365 0

Стилен бинокъл от Zagato и Leica

  • zagato-
  • leica-
  • бинокъл
Ще ви покажем един продукт дело на две компании, които нямат много общо помежду си. От едната страна е световноизвестния производител на фотоапарати Leica, а от другата е една италианска компания производител на шасита за автомобили от близо век със звучното име Zagato. Този стилен бинокъл събрал най-добрите оптични технологии е наречен Leica Ultravid 8x32 Edition Zagato, и като лимитиран продукт ще бъде произведен в ограничено количество от 1000 броя.
Уго Загато започва своите произведения през далечната 1919 година в Милано, Италия, когато напуска Officine Aeronautiche Pomilio и основава фирмата Zagato. Във времена, когато най-малко търсения ефект в автомобилите е бил ниското тегло, той се впуска в мисията да вкара материали използвани в астронавтиката и да покаже преимуществата на лекотата. В по-късен етап това ще се окаже един от ключовите моменти в цялата автоиндустрия. В момента почти всеки нов модел излизащ от поточната линия е по-лек значително от предходния.
 
Подобна е съдбата и на Leica Camera AG, която започва своята история по сравнително същото време през 1913 година. Името на компанията идва от първите три букви от фамилията на Ернст Лейц и първите две букви от думата "камера". Тогава Оскар Барнак създава първата им практична 35 милиметрова камера и от там нататък всички останало е история.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА