Last news in Fakti

18 Септември, 2011 11:11 993 2

Sony анонсира Walkman с Android

  • sony-
  • walkman z-
  • google-
  • android

Операционната система Google Android ще бъде интегрирана и в новия плейър на Sony. Устройството се казва Walkman Z, представител е на последното поколение медиаплейъри и по мощност не отстъпва на съвременните смартфони.

Интересното от техническата част на Sony Walkman Z е двуядреният процесор NVIDIA Tegra 2, който впечатлява с честота от 1 гигахерц на всяко ядро. За да работи бързо, инженерите от Sony вграждат в него оперативна памет 512 Мб и оптимизирана операционна система.

Последната е Google Android, версия 2.3. Плейърът наподобява на смартфон дори външно. Той разполага с 4.3-инчов сензорен дисплей с разделителна способност 480х800 пиксела и много тънък корпус. Устройството се предлага в два цвята на панелите - черен и червен.

Има и специална версия, украсена във виолетов цвят, но количеството на тази серия е силно ограничено. Отсъствието на 3G, което някои смятат за недостатък, се компенсира от модулите Bluetooth 2.1 и Wi-Fi 802.11 b/g/n, В допълнение към това има и порт miniHDM.

На практика Sony Walkman Z е почти пълен аналог на смартфон с ОС Android, като основната разлика е, че през него не може да се осъществи телефония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    Android е бъдещето
  • 2 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    Sony са много добри но Samsung са най