Last news in Fakti

9 Септември, 2015 13:29 2 811 5

Canon извади 250 мегапикселова матрица

  • canon-
  • 250 мегапиксела
По-рано тази година компанията Canon представи 5DS и 5DS R duo, с които показа на какво е способна по отношение на пикселите с техните 50 мегапикселови сензори. Сега обаче те показаха нещо, което наистина разтърси света на дигиталното заснемане. Новият сензор наречен APS-H достига резолюцията от 250 мегапиксела или 19.580 на 12.600 пиксела, а големината му е само 29.2 на 20.2 мм.
 
Увеличаването на обема на сигнала на сензори с по-голям брой пиксели може да доведе до проблеми, като закъснения на сигнала и незначителни несъответствия във времето, но новият сензор е с ултрависока скорост на четене на данни на сигнала - 1,25 милиарда пиксела в секунда. Според Canon това е възможно благодарение на напредък в миниатюризацията и подобрена технология за обработка на сигнала.
Прототипът на снимката, в който е инсталиран сензора при тестове е успял да направи възможно прочитането на надписите на самолет на разстояние от 18 километра, което е впечатляващо какъвто и обектив да е използван. Сензорът е способен да заснема видео при пълна резолюция само на 5 кадъра в секунда. Представете си, че това е резолюция 125 пъти по-голяма от Full HD. Естествено използването на този сензор в продуктите им за масова употреба не се предвижда, по-скоро технологията ще се използва за наблюдение и вкарването и в техническата индустрия.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    А на човешкото око това нужно ли му е и ще вижда ли всичко?

    Освен за шпионаж, за какво ще го ползват?

    Коментиран от #2

  • 2 зуио

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    още малко и ще достигнат човешкото око!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    За каквото искат да го ползват. С този напредък ще дръпне и цифровата техника напред. Постигнатото си е огромен успех. Целта е постигане на качество от филмова лента.
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Най-дребните букви, които човек вижда от 1 метър, орелът ги вижда от 17 метра. Интересно ще е да се сравни разделителната способност на механиката на канон с най-добрите биологични образци. Например броят на клетките в ретината на единица площ при човека колко е и колко е при канон.
  • 5 бай

    0 0 Отговор
    Не прави ли снимки на 4-измерни обекти и нагоре - не ми се хвалете!