Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 17:00 3 404 3

Новият състезателен Ford GT отвътре

  • ford gt

Последното поколение на най-спортният модел на Ford - GT още не е представен официално, но това не пречи на създаването и впускането в битка на състезателната му версия. От Ford Performance пуснаха това интригуващо видео показващо как се създава и през какви тестове преминава тази състезателна машина. Много малко от производителите си позволяват да разкриват до такава степен подобен автомобил.

Този нов модел е с много напредничава аеродинамика и тя е основата, от която са започнали създаването му. За изработката на аеро детайлите са използвани завидни количества въглеродни влакна, а шасито е сътворено от тръбна конструкция, което намалява теглото значително. Ford GT се задвижва от 3.5 литров V6 EcoBoost двигател с два турбокомпресора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Яки състезателни коли правят, но и кенефи за масова употреба!

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Нещо ги бъркаш с европейските Фордове, а?
  • 3 Бахур

    0 0 Отговор
    Щото викаш американските са върха на инженерната мисъл. Най-проклетото нещо на света е американската фордова масовка, сглобена в Мексико за по-ефтинко.