Last news in Fakti

18 Декември, 2015 11:21 4 724 2

Суперкарът Ford GT със стъкло от смартфон

  • ford gt-
  • gorilla glass

Специалистите от "Синия овал" решиха да монтират на възродения си суперкар Ford GT едно доста интересно ветроупорно стъкло. Става дума за материала Gorilla Glass, който се използва за направата на екраните на новите мобилни телефони.

От компанията, не бе гордост, отбелязват, че това е първата серийна кола, която разполага с подобно предно стъкло. Технологията прави прозрачната предна част на автомобила, по-лека, по-здрава и устойчива на надрасквания и пукнатини.Освен ветроупорното стъкло, новото GT ще бъде снабдено и със задно такова. От Gorilla Glass ще бъде направено и стъклото, което разделя силовия отсек и салона. Причината за това решение е, че материалът намалява и шумовете от мотора в купето.

Иначе ще припомним, че новото поколение на Ford GT беше показано в началото на годината в Детройт, а продажбите ще стартират от следващата година. Колата е оборудвана с 3.5-литров V6 двигател с мощност от 630 до 700 коня.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sizgin

    0 0 Отговор
    Puznai kolko shti sruva da go smenqsh... bace

    Коментиран от #2

  • 2 haha

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sizgin":

    Познай колко го интересува човека, който ще го кара...