Last news in Fakti

4 Декември, 2015 14:59 5 354 5

Виртуална разходка в Чернобил

  • чернобил-
  • farm 51-
  • chernobyl vr project-
  • виртуална реалност
Виртуална разходка в Чернобил - 1

Посещението на Забранената зона край Чернобилската атомна централа е крайно непрепоръчително за здравето, но с наближаването на 30-годишнината от чудовищната авария интересът към зловещото място расте. По този повод полската киностудия Farm 51 планира да създаде виртуален модел на АЕЦ-а и околностите му, благодарение на който всеки ще може да се "разходи" там без притеснения дали след това тялото му няма да свети нощем.

Специалистите на Farm 51 са успели да проникнат в райони, които са забранени за туристи и обикновени хора. Цялата заразена с радиация местност е фотографирана и сканирана, след което заснетият материал е преформатиран в 3D. Резултатът е Chernobyl VR Project - виртуален модел на Чернобилската атомна централа, околността и изоставения близък гр. Припят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    1 0 Отговор
    Измамата е доста голяма!Радиаццията си е навсякъде около нас и много години напред и ние и децата ни ще умират от неизяснени болести!На Руснаците трябва да им забранят достъпа до такива опасани вещества.Или трябва да им забранят водката!Е....а ни ма...та!

    Коментиран от #4

  • 2 PlimP

    0 1 Отговор
    много телевизия гледаш
  • 3 Gost

    1 0 Отговор
    Има нещо наречено естествен радиационен фон,което значи,че "радиацията си е навсякъде около нас",но в безопасни за човека количества.Докато нивата на радиация в Чернобил не са съвсем безопасни,особено в зоните на реакторите.
  • 4 Bogey

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    И на теб трябва да ти забранят интернет и телевизия !
  • 5 Кичка

    0 0 Отговор
    Бая си тъп Сашееее