4 Октомври, 2011 12:21 2 519 0

Кузман Ганчев от "Гугъл" е носител на наградата "Джон Атанасов" за 2011

  • кузман ганчев-
  • гугъл-
  • джон атанасов-
  • 2011-
  • хараламбиев
Кузман Ганчев от "Гугъл" е носител на наградата "Джон Атанасов" за 2011 - 1
Президентът връчва наградата на Кузман Ганчев / (Снимка: БГНЕС

Носител на наградата "Джон Атанасов" за 2011 стана Кузман Ганчев. 30-годишният Ганчев има докторска степен в областта на компютърната лингвистика от Университета в Пенсилвания, от есента на 2010 г. работи в компанията "Гугъл", автор е на софтуерен пакет за машинно самообучение.

На церемония на "Дондуков" 2 днес президентът Георги Първанов връчи наградата, която всяка година от 2003 г. насам се присъжда на млад българин със значим принос за развитието на компютърните и информационните технологии и информационното общество в България.

Грамота за приложна разработка в областта на информационното общество и компютърните технологии получи 25- годишният Хараламби Хараламбиев, бакалавър във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски.

Носител на наградата "Джон Атанасов - за ученици" за трети път стана Румен Христов, възпитаник на Природо-математическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, победител в национални и международни олимпиади по математика и информатика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА