Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 12:27 2 546 4

Холандската полиция обучава орли за борба с дронове

  • дрон-
  • орел-
  • холандия-
  • полиция
Холандската полиция обучава орли за борба с дронове - 1

Ефективното неутрализиране на безпилотни апарати, използвани за неправомерно наблюдение, се превръща във все по-сериозен проблем за властите. Способите за борба с дронове стават все по-високотехнологични и нетрадиционни, но холандската слага всички останали в задния си джоб с идеята да използва възможно най-аналоговото оръжие срещу летящите шпиони.

Нидерландските власти са се обърнали за помощ към компанията Guard From Above, специализирана в дресирането на птици. Полицията в Ниската земя възнамерява да използва обучени орли за лов на дронове.

Според холандците с безпилотните апарати могат да служат не само за незаконни снимки, а и за трафик на оръжие, наркотици, порнография и дори за терористични актове. Ето защо обезвреждането на потенциално смъртоносни дронове трябва да се осъществява на безопасни места далеч от големи групи хора. Дресираните орли ще се използват именно в зони, където се събират големи тълпи.

Оригиналната на пръв поглед идея обаче среща и отпор от страна на природозащитниците. Орлите разполагат с впечатляващ боен арсенал, но все още не се знае какви вреди могат да нанесат перките на дроновете върху иначе мощните крила и нокти на птиците. Холандските власти обаче обещават да бъде създадена надеждна защита поне за краката на живите изтребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ха, правиме перките на дроновете метални и остри като бръсначи, разполагаме ги така, че при въртене да покриват плътно корпуса на дрона, мощен дрон и орела ше ходи сакат. По-добрия вариант е с по-голям дрон със здрава мрежа да се улавят "нарушителите", имаше го преди време като статия тук.
  • 2 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Ами радиосмущението защо не се споменава?
    Българите се славим с това, още по татово време, стършел ли беше, оса ли?
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Ами, дори и да не са остри и метални втлата, пак може да изяде доста бой от тях.
    А и нека да опита да стигне моя рейсинг куад, все пак говорим за 100-150 км/ч в рандом посоки :)
    В клипа се въжда че дрона седи на пусия и чака да бъде хванат.
  • 4 Образовай се

    0 0 Отговор
    Соколите пикират с над 300 км/ч, даже се твърди, че могат да достигнат и 400 км/ч .....Твоят рейсинг куад е меко казано смешен пред тези птици. ;)