Last news in Fakti

16 Юни, 2016 14:23 4 173 8

Вижте как Falcon 9 не успя да се приземи на платформа в океана

  • falcon 9-
  • spacex
Вижте как Falcon 9 не успя да се приземи на платформа в океана - 1

Частната компания SpaceX, за пореден път изпрати на полет Falcon 9, като целта беше извеждане на два телекомуникационни спътника Eutelsat 117 West B и ABS 2A в орбита. Излитането и извеждането на спътниците премина по план, но проблемите се появиха при връщането на Falcon 9 на Земята. Кацането трябваше да бъде извършено отново на платформа в океана. Проблем с тягата на единия от двигателите обаче провали "гладкото кацане". Какво се случи, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инфо

    1 0 Отговор
    Space X изпраща неща в космоса 2-3 пъти по евтино от другите в бизнеса. Falcon 9 може да носи 22800кг товар.
  • 2 petkov

    0 2 Отговор
    До къде може да ги качи тези 22800 кг? Да не е до ниска околоземна орбита.... защото спътниците се качват до геостационарна (добре де повечето), а фалкона не може да се изкачи до по-голяма орбита от геотрансферна орбита, а от там до ГСО спътниците трябва да се закарат сами.. един старт на Фалкон 9 струва 180 милиона долара, пилотиран полет на Роскосмос до МКС с трима човека струва 210 мил.... не знам кое е по-ефективно!

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "petkov":

    Бъди сигурен, че те по-добре знаят от теб!

    Коментиран от #5

  • 4 гост2

    1 0 Отговор
    SpaceX currently sells an "off the shelf" Falcon 9 launch for $61.2 million USD (from 2016). This price has in the past been relatively negotiable. Both MDA Corporation and SES (owners and operators of the CASSIOPE and SES-8 satellites which flew on

    Kakви 180 милиона те гонят тебе колега :)
  • 5 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Човека иска да ти каже, че по-добро от руското няма, дори и да е по-скъпо, ако ще и дървена ракета да изстрелят руснаците то тя пак ще е по-добра от тази на лошите фашисти и американци. Откъде накъде американците ще имат по-добро нещо?! Не му се сърдете, просто си върши работата и той трябва да яде!
  • 6 о1о

    1 2 Отговор
    разбира се че теглото варира според разстоянието
    гост2 ти сега си го измислил това и си го превел, за да лъжеш.
    не спори ти с бай Ганьо, той от всичко разбира и всичко може.
    а може реджеп иведик да е затова да пише 180 милиона, но турски лири
    оня Гост и той без да е проверил веднага приглася, много е зле човечеца
  • 7 petkov

    0 2 Отговор
    Хубаво е когато коментирате нещо, да имате представа какво точно коментирате. 65 мил. трябва да струва полета, ако първата степен се върне и се отнася за версията 1.0 на фалкон-а а тя до НЗО има капацитет едва 10-тина тона, ама то от къде да ги знаете тези неща. Версията на Фалкон 9, която може да качи 22 тона е съвсем друга версия на ракетата, тежи двойно повече и полета и струва както казах 180 мил. долара и то при успешно връщане на 1-вата степен. Между дургото не се връща цялата 1-ва степен на най-тежката им версия от 9-те двигателя се връщат само 5, останалите 4 се отделят.. ама от къде да ги знаете тези неща, за Вас википедията е върхова форма на информация

    Коментиран от #8

  • 8 дффж

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "petkov":

    http://www.fool.com/investing/general/2016/01/31/will-spacex-put-russia-out-of-the-space-business.aspx
    тук най много е 90 милиона $
    дай да видим къде намери 180 милиона $