Last news in Fakti

17 Юни, 2016 15:15 2 505 0

Стандартът Bluetooth 5.0 по-бърз и по-широкообхватен

  • bluetooth-
  • 5.0
Стандартът Bluetooth 5.0 по-бърз и по-широкообхватен - 1

Следващото поколение на технологията за безжично предаване на данни Bluetooth вече изцяло готова. Във връзка с това организацията Bluetooth SIG (Bluetooth Special Interest Group) показа новата технология, като по време на презентацията стана ясно, че Bluetooth 5 ще е по-бърз и по-широкообхватен.

Официалното лансиране на Bluetooth 5.0 ще стан в края на годината или най-късно в началото на следващата. Част от новостите са свързани с Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) - технология за по-икономично използване, както и подобрената скорост на пренос на данни.

Според хората от Bluetooth Low Energy скоростта на версията 5.0 ще е двойно по-голяма. Освен това данни ще могат да се предават на разстояния до 200 метра, а скоростта на предаване на данни ще е 4 - 12 мегабита в секунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА