Last news in Fakti

4 Август, 2016 10:03 12 234 10

Батальонът "Азов" направи собствен танк

  • азов-
  • украйна-
  • танк
Батальонът "Азов" направи собствен танк - 1

Подразделението със специално назначение "Азов" е част от националната гвардия на Украйна. Сформирано е през месец май 2014 година от доброволци, но само няколко месеца по-късно се превръща в батальон.

Инженерната група на този батальон се ръководи от бившия технически директор и главен конструктор на Харковския бронетанков завод, който заедно със своите подчинени решава да конструира нов вид военна техника.

Така от "Азов" подготвят няколко проекта - от лек брониран военен автомобил до танк, като единият от проектите вече разполага и с напълно функциониращ прототип (горната снимка).

Той е създаден на базата на Т-64, а екипажът му се състои от трима души. Останалите проекти все още са на хартия, но според специалистите имат големи шансове да попаднат на конвейера. Ето ги.

Батальонът "Азов" направи собствен танк
Батальонът "Азов" направи собствен танк
Батальонът "Азов" направи собствен танк
Батальонът "Азов" направи собствен танк


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 1 Отговор
    Приличат на зелени сандъци.

    Коментиран от #2

  • 2 999

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    За погребение, само кръста им липсва.
  • 3 Бай Ставри

    1 1 Отговор
    Ако ще и файтони да правят на базата на каруци с гумени колелета...все им е тая но ония в Донбас.Пак ще ги пречукат за 109път....не харесват нещо фашистите от Азов ;).
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Лошо няма да си правят собствена техника, но защо са тръгнали да откриват топлата вода - хората още преди 70 години са се усетили че една и съща дебелина броня като я сложиш под наклон има различно действие, а тия от страни го направили прав като трафопост, а от пред все едно му трябва такава аеродинамика.
  • 6 гост

    0 1 Отговор
    Тия пак си търсят боя
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Отстрани машината изглажда доста първобитно с тая отвесна ламарина обаче под нея какво имаме?...Железобетонни плочи,взети направо от разрушените при конфликта панелки!
  • 8 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    се бех виждал по снимки масови гробове и но на колела сефте виждам
  • 9 jullliann72

    0 0 Отговор
    Ей тук всякакви специалисти пишат коментар.Дори от танкове разбират повече от специалисти от Харковския завод.А бе вие гайчен ключ и отверка виждали ли сте някога???
  • 10 Стефан

    0 0 Отговор
    Ако не се спре войната в Украйна и ако не се стабилизира държавата, тя ще се разпадне. Свръх голяма поляризация има в обществото - винаги ще има конфликти и размирици. За сега се крепи изкуствено , колкото да се противопоставя на Русия. След време няма да има нужда от тези бронирани машини, да си носят чертежите в къщи............