12 Август, 2016 13:09 4 716 5

Илон Мъск ще прави слънчеви покриви

  • елън мъск-
  • покриви-
  • слънчева енергия-
  • solarcity
Илон Мъск ще прави слънчеви покриви - 1

Основателят на SpaceX и Tesla не спира да учудва света със своите иновативни идеи. Последната му такава е свързана с производството на т.нар. слънчеви покриви. Милиардерът анонсира новия си продукт, който има за цел да замени стандартните керемиди.

Според Мъск, новото покритие, освен, че изглежда по-ефектно е и по-дълготрайно. Новото енергоефективно покритие може да бъде изпълнено с различен дизайн, съобразен с този на постройката.

Продуктът на SolarCity ще започне да се предлага от средата на следващата година, а повече подробности за него ще бъдат разкрити след сливането на SolarCity и Tesla.Илон Мъск ще прави слънчеви покриви


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Нищо революционно не виждам в тоя "слънчев покрив"-такъв има всяка оранжерия по селата.Неудобството му е че като падне една градушка,остават само винкелите!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    В голяма грешка си , тук няма нито стъкла , нито винкели , това е специален поликарбонат на специална подложка , както се вижда и на снимката . Освен това на колкото по-малка площ са разделени , толкова по-гъвкави са , така че няма да ги уплашиш с градушки , а даже и да има някоя повредена , на пречи на цялото , а и лесно и бързо се сменя . Или мислиш че хора с бизнес за милиарди мислят по-зле от теб
  • 3 Икономист

    0 0 Отговор
    Радо, ако не знаеш, приятел, Мъск е един от основателите на солар сити, той си прави панели не от днес... Айде малко по-сериозно де....
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Не само че е от основателите ,а и се управляваше от негови братовчеди , но вече и тя и Тесла са публични компании листвани на борсата , така че принципите на управление и контрол там нямат нищо общо с българската шуробаджанащина , но по-важното е че според тяхно изследване само в САЩ годишно се правят над 5 милиона покрива , а по света са поне десет пъти повече , така че това е пазар и бизнес по нищо не отстъпващ на автомобилния и то използващ същите технологии , за голямо нещастие на "стогодишните премиуми"
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Затваря кръга на чистата енергия. Мъск знае, че добавените панели не са естетически издържани, затова идеята е да има един нормален за възприемане покрив, но с фунция за олавяне на енергията. Няма по-добро от това. И дори да струва 50х. лева за цял покрив и системи за съхранение на енергията, то пак ще е добре, понеже това е инвестиция за дълговечност, чистота и т.н. Имотите с такива покриви трябва да бъдат освободени от данъци. Мъск сбъдва мечтите на хората в САЩ, а ние само ще гледаме понеже нищо не може да си позволиш или нищо не се предлага тук, няма почва за употреба и т.н.