9 Септември, 2016 15:41 10 431 17

КамАЗ показа нов дизел със 750 к.с.

  • камаз-
  • 920.13-750-
  • двигател-
  • камион-
  • дизел
КамАЗ показа нов дизел със 750 к.с. - 1

Руският производител на камиони КамАЗ представи на форума "Армия-2016" нов редови шестцилиндров дизелов двигател с обем 12 литра и различни степени на форсиране. Най-мощната версия 920.13-750 има двустепенен турбокомпресор и развива 750 к.с. при 2 200 об/мин, съобщава порталът "Спецтехника и коммерческий транспорт"

На изложението в гр. Кубинка, Московска област, е показана и нова двустепенна раздатъчна кутия. Тя ще се монтира на гамата от тежки камиони КамАЗ, а производството вече е започнало. От завода се хвалят, че са започнали строителството на нова поточна линия, на която ще се сглобяват новите дизелови двигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриот

    4 1 Отговор
    браво братушки
  • 2 гражданин

    4 1 Отговор
    Абе ко става? Нали бяха технологично изостанали...............
  • 3 дивака

    0 4 Отговор
    дали е надежден.........
  • 4 Христо

    1 4 Отговор
    За кое дали е надежден? За Камаз ли? :)
  • 5 супертрупер

    3 1 Отговор
    Браво, ще продължава да ги къса по ралитата!
  • 6 туту

    1 3 Отговор
    Изостана ли са ,и то много.Като спрат руснаците да емигрират,почнат да карат руски коли ,да ходят с руски джиесеми,руски дрехи,парфюми и т.н. а почнат западно европейци и американци да ходят да живеят и работят в Русия ,тогава пишете.

    Коментиран от #7, #8, #13, #16

  • 7 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "туту":

    хаха, а междувременно Волво показаха първия камион без водач, а и демонстрираха преди няколко седмици как стандартен влекач дърпа 750 тона товар :)))

    Коментиран от #9, #17

  • 8 ран

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "туту":

    Когато хамериканците спрат да крадат технологии, тогава ще видят че водара е мокра!
  • 9 Патето Яки

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И какво ще правят труженичките на магистралата с този камион Волво без водач.
  • 10 nikola

    3 1 Отговор
    Не се залъгвайте , камаза е много надежна машина. не е създаден да е красив и удобен а да дърпа и бута оъ -50 до +50 градуса без да спира и да гори , квот му сипеш. Като военна база за системите е супер здрав. Я си спомнете , няма строеж без камази. Е харчи малко повече , тече малко повече , шумен е , но.. пали при -50 и пясък в резервуара да му сипеш не спира. ааа и най важното нещо , което всички трябва да знаят е разликата в понятието "път" което разбират еврепойците и руснаците. За нас това са асвалтирани и хубави пътища , а за руснаците местност през която смятат да минат.

    Коментиран от #11

  • 11 Чичу Ади

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "nikola":

    Няма спор, Камаз е най-добрия камион на земята. Не знам защо, дори руснаците карат Мерцедес, Волво и Даф, а имат Камаз.....
    Той Туту се опита да ви каже истината с 2 реда, но няма смисъл. Вие от години си знаете, че Блядия е най-голямата работа...
  • 12 без претенции

    1 0 Отговор
    Камаз работят с Мерцедес вече над 5 години, така че има от къде да понаучат нови Неща.
  • 13 raptor

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "туту":

    Чакай бе! Ние да не сме от друга планета, че да спираме да ползваме чуждестранните продукти? Та ние сме си част от света! Дали сме независимост, свобода и държавност поне на 20 страни, включително Финландия и Швейцария! Победили сме най-големите! И в същото време сме съумели да запазим православието и славянската азбука от тотално историческо забвение! Колко по лесно щеше да ни е ако бяхме латинци и не бяхме чужди и странни за западняците! Но уви, участвахме в един нелеп проект на Византия - обединяване на славяните под духовенството на една дълго умираща империя!
  • 14 раптор

    1 0 Отговор
    Та като добавим научния и културния принос, който сме направили за човечеството - можем да ползваме каквито си поискаме стоки, без да ни е неудобно! И можем да произвеждаме каквото си пожелаем и в повечето случаи - да се гордеем с него!
  • 15 ПЕРО

    1 0 Отговор
    Фирмата "КАМАЗ" няма никаква нужда да продава извън Русия, те едвам смогват да покрият заявките за вътрешният пазар. За това не им е необходимо да се конкурират с западните фирмо като Волво, Скания и тнт. Повярвайте те не искат да се сравняват с западняците, но охотно използват западните разработки и ноухау в своите технологични решения. Новият шосеен КАМАЗ е точно копие на АКСОР.
  • 16 ПЕРО

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "туту":

    Братле, руснаците не емигрират. Те направо купуват най скъпите имоти където и да отидат. Нещо ти убягва значението на термина "емигрант".
  • 17 КАМАЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Къде сравняваш Volvo-то с КАМАЗ бе? Всеки камион е хубав за себе си, тези европейските камиони са магистрални тегачи и не могат да отидат там където ходи КАМАЗ-а! Фрашкани са с екстри, но не са по-проходими от КАМАЗ-а!
    Като съм гледал как вървят КАМАЗ-ите претоварени с трупи в гората, направо съм се хващал за главата, нямат закъсване и в дълбока кал дори, слагаш вериги и продължаваш, в сняг, кал, няма назад!