26 Октомври, 2011 10:19 1 303 1

Превърнаха потта в парфюм

  • парфюм-
  • swallowable parfum

Холандски учени създадоха парфюм на хапчета, които ще доставят аромата директно в тялото, превръщайки кожата в ароматизатор. Името на изобретението е Swallowable Parfum, а продуктът все още е във фаза на разработване.

Идеята на иновационното хапче е чрез естествените процеси на метаболизъм в организма да бъдат отделяни ароматни молекули. Това ще става през повърхността на кожата при потене. По този начин хапчето превръща потта в парфюм.
 
Всички хора са генетично уникални и ароматизираната им пот също ще има индивидуални характеристики. Идеята за необичайния парфюм хрумнала на холандката Луси Маккрае, която съобщава на сайта си: "Swallowable Parfum е смилаема ароматна капсула, която отделя уникална миризма при потене".
 
По създаването на Swallowable Parfum холандката е работила в сътрудничество с биолога Шереф Манси. Двамата се надяват, че хапчето ще създаде "биологично усъвършенствана втора кожа, синтезирана директно от естествените процеси в тялото". /БГНЕС/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кали

    1 0 Отговор
    Сега, ако създадете хапчета за урина и ако, които да са парфюмирани, ще бъде благодат! Успех! Дано това откритие и тази разработка да не се обърне срещу здравето ни