Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 13:02 9 873 2

Ортопедични корсети от 3D принтер

  • ортопедичен корсет-
  • 3d принтер
Ортопедични корсети от 3D принтер - 1

Лелио Леончини, италиански специалист в областта на физиологичната медицина и рехабилитациите, започна да използва в своята практика нови корсети, напечатани на 3D принтер.

Според учения, който има докторска степен в областта на хирургията, ортопедичните корсети са идеално средство за оправяне на т.нар. сколиоза (странично изкривяване на гръбначния стълб).Ортопедични корсети от 3D принтер

До този момент обаче за изготвянето на подобни корсети се изискваше много време и пари. Освен това и най-малката неточност в ръчно изработваните корсети може да окаже негативно влияние на процеса по изправяне на гръбнака.

Сега, според Лелио Леончини, с новата технология, която позволява отпечатването на такива ортопедични корсети с 3D принтер, нещата се случват много по-точно, по-бързо и по-евтино.Ортопедични корсети от 3D принтер


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гръбнака

    0 0 Отговор
    Пак талянците се сетили брей!
  • 2 ПОТЪРПЕВШ

    0 0 Отговор
    Това е много добре за сколиозите но кога ще го има и в България без значение от цена.Защото човешкия живот няма цена.В България има много подрастващи със сколиоза но в училищата няма профилактика за това никой не обръща внимание.