Last news in Fakti

31 Януари, 2017 13:43 1 646 1

Състезание с капсули в Hyperloop (ВИДЕО)

  • hyperloop-
  • елън мъск-
  • spacex
Състезание с капсули в Hyperloop (ВИДЕО) - 1

Компанията SpaceX проведе първите тестове на прототипи на пасажерски капсули, които ще се движат в т.нар. транспорт на бъдещето - системата Hyperloop. Концепцията беше представена от Илон Мъск през 2013 година.

Илон Мъск, един от съоснователите на компанията Tesla Motors, прави този интересен проект за магистрала на бъдещето, като идеята му е технологията на новия транспортен аутобан да се състои в използването на електромагнити.

Става дума за специални капсули, в които ще се позиционират пасажерите. Последните ще се задвижват на основата на механизма Gauss gun. По думите на Мъск, магистралите могат да бъдат, както наземни, така и под земята.

И докато неговата компания се занимава с изграждането на свръхзвуковия транспорт, студенти, учещи различни технически специалности по цял свят се съревновават в проектирането на специални пасажерски капсули.

Трите най-добре представили се проекта участват се съревновава на 1.3 километровото тестово трасе. Победители станаха студенти от Холандия, които представиха най-добрата капсула към този момент. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    3 0 Отговор
    Между другото в единият от класираните екипи имаме българско участие - Александър Рангелов
    https://www.facebook.com/bartokomus?pnref=story.unseen-section