Last news in Fakti

5 Март, 2017 20:55 1 877 3

Boeing с нов хеликоптер - MH-139

Американския авиогигант Boeing ще замени и хеликоптерите на американската армия с нов модел наречен MH-139. Той е създаден на базата на Leonardo AW139 и ще бъде впрегнат във всички възможни дейности, за които отговаря UH-1N "Huey" от далечната 70-та година.

MH-139 е способен да се движи във всички часове на денонощието и най-суровите климатични условия, като за задвижването му се грижат два двигателя Pratt & Whitney Canada PT6. Те се управляват напълно дигитално чрез четириосов джойстик, а скоростта на полет достига до 306 км/ч.

Според Военновъздушните сили, замяната на старите хеликоптери ще допринесе за спестяването на брило 1 милиард долара за 30 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 8 Отговор
    Как така , не са го оплюли още русофилчеата ?
  • 2 1123

    7 2 Отговор
    Чакай да го покарат малко де. :)
  • 3 Ghost

    2 0 Отговор
    Какво значи "...МН 139 е способен да се движи във всички часове на денонощието..."? Да не би другите марки хеликоптери да си почиваха от 2 до 4 следобед или да не можеха да летят нощем? Странно списана статийка