Last news in Fakti

10 Март, 2017 04:00 2 041 6

Прототипен хеликоптер от Bell

Една от най-старите компании създаващи хеликоптери - Bell, показа своя футуристичен прототип наречен FCX-001. Той иска да имплементира в себе си всички нови технологии, като започнем от полуавтономното управление благодарение на "втори" изкуствен пилот. Перките му могат да си променят формата според условията и нуждите, корпуса му е създаден от възобновяеми материали, а задвижването му ще идва от хибридна система. Опашката няма външни перки, а използва вградена система за стабилност, която е значително по-безопасна и повишава контрола, защото е обвързана с хибридното задвижване. Конструкцията позволява много по-добър обзор, като той може да бъде променян. Поради виртуалния помощник-пилот, седалката на реалния пилот е единична централноразположена, като това е логичната крачка към използването на напълно автономната система VTOL. В пасажерския отсек мястото е напълно модулно, което означава, че лесно може да се променя според изискванията. Във вътрешността е вградена и мултимедиина система, която да позволява на пасажерите да превърнат херликоптера в подвижен офис. Като всички прототипи, тук се показват възожностите, но съвсем скоре те могат да бъдат приложени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    19 1 Отговор
    WOW...Супер...Хората се развиват,а ние една телена ограда не можем да направим...:(
  • 2 кроко

    3 14 Отговор
    Супер е , чудно ,че русофилите още не са го оплюли , ъм чи амерекански е все пак , а те като нящр вмериканско ги прихващат гърчове.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Хихихи

    9 1 Отговор
    Споко бе кроко, китайците ще го пуснат много преди самите американци и то на половин цена. Хихихи
  • 4 Аман от отворковци

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Тъпо изказване. Хубавото си е хубаво, независимо дали са го създали руснаци, китайци или американци.
    Само в кухи кратуни успяват да поникнат мисли, които тотално да оплюват едно и да величаят друго.
    Ти, който оплюваш русофилите си точно толкова вреден, колкото тях. И едните и другите са една и съща стока.
    Представям си ситуация, в която си някъде на пусто място и единственият начин да се спасиш е да ползваш руска или не дай Боже съветска техника и ще ми е страшно интересно да видя как ще постъпиш. Дали геройски ще умреш, но няма да се докоснеш до "вражеското" изделие или ще си плюеш на измислените принципи и ще си спасиш задника.
    На мен са ми симпатични, както свестните руснаци, така и свестните американци, англичани, германци, негри, жълти, червени, зелени и т.н. и не си товаря душата с излишни терзания.
    А боклуци има навсякъде, ама е тъжно, като видиш, че и не малко българи са такива ...
    Че и по форумите драскат ...

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Аман от отворковци":

    Да наистина много тъпо си се изказал ! Аз не твърдя , че хубавото не е хубаво , независимо дали е японско , бразилско или френско., но трябва да си доста тъпа тиква за да правиш жалки опити да защитиш ,вечно плюещите , тукашни хейтъри по всичко западно и американско , ако и то да е хубаво.
  • 6 незнайко

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Господине колко от "американските изобретения" сте видели в действителност ? Този хеликоптер и Вие може да го създадете на компютърна програма,ако разбира се имате такава ! Това което пишете е нелепо .