Last news in Fakti

15 Март, 2017 13:07 4 227 2

Най-големият радиотелескоп в света вече може да се види на живо

  • радиотелескоп-
  • китай-
  • fast
Най-големият радиотелескоп в света вече може да се види на живо - 1

В китайската провинция Гуанджоу се намира най-големият в света радиотелескоп. Сега, той е открит за посещение от туристи, при това безплатно. Името на радиотелескопа е FAST бе пуснат в експлоатация миналата година, като сумата за построяването му е приблизително 200 млн щатски долара.

Диаметърът на "чинията" е 500 метра. Свръхчувствителният радиотелескоп се нуждае от т.нар. ефирна честота. Поради тази причина в района мобилните телефони не работят. За де не оставят посетителите без връзка, специално за целта в района са монтирани телефонни кабини. Преди влизането в обекта всички посетители оставят на съхранение своите мобилни джаджи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннннн

    5 0 Отговор
    нашите управници какво направиха за България освен да крадат от народа.
  • 2 2399

    3 0 Отговор
    В тази голяма купа може да се побере цялата помия на България