21 Март, 2017 04:00 3 863 3

BMW и Mercedes скоро няма да продават дизели в Америка

Представетели на двата автомобилни гиганта са споделили пред Car and Driver, че не виждат развитие на пазара на дизелови двигатели в Северна Америка и очакват съвсем скоро те да отпаднат.

След най-големия автомобилен скандал в историята, продажбите на автомобили дизелови двигатели не показват никакви шансове на растеж. Това споделят Ян Робъртсън от BMW и Дитер Зитшче от Mercedes. В бъдеще и благодарение на постоянно затягащите се еко норми те ще бъдат заменени от хибридни и бензинови установки.

Това естествено не засяга Стария континент, но тук не пазара, а самите държави ще започнат поетапно изключване на дизеловите агрегати, като то вече е факт в някои от столиците, като започнем от Париж. В последните 20 години бяха вложени адски много средства в разработването на тези агрегати, които малко или много ще отида на вятъра, а добрия стар бензинов агрегат пък изживява своя ренесасн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дичо

    9 1 Отговор
    Не знаех, че растеж се пише разтеж.
  • 2 dsd

    5 1 Отговор
    Или пък "ще отида на вятъра" "ренесасн"
  • 3 Гост

    5 1 Отговор
    Това не знам откъде е преписано, ама Дитрих Цетше как стана Дитер Зитшче нямам никаква идея.