23 Март, 2017 04:00 1 567 0

Baidu нападната от хакери?

Базираната в Пекин китайска компания Baidu, която създава технологии за автономно управление на автомобили твърди, че е нападната от хакери. Според тях, ежедневно група от хакери се опитва да открадне парчета от технологичните им решения, като най-вероятно става въпрос за конкурент, който иска да се възползва пряко от това.

Във връзка с това те са наели група от "бели" - вече легални хакери от група от университета Тсингуа, която се нарича "Синият Лотус". Те твърдят, че това ще доведе до бързо откриване на слабите места и ще покаже на реабилитираните хакери да намерят "правилният път".

Това обаче, няма да е единственото решение и те ще се обединят с гигантите Alibaba и Tencent, за да положат общи усилия срещу тези атаки. Според Bloomberg, Baidu имат реалната представа, кои са конкурентите виновни за кибер атаките, но няма да ги разкрият.

Baidu се занимават с развиването на технология за автономно управление от 2013-та година и се очаква до края на тази, те да покажат годов продукт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА