Last news in Fakti

31 Март, 2017 04:00 4 721 5

Наследник на Concorde?

Компанията Boom Technology е изкачила още едно стъпало към построяването на нов свръхзвуков пътнически самолет. Благодарение на редица ивеститори, те са успяли да съберат капитал от завидните 41 милиона долара, с които да продължат развитието на проекта. Той ще използва най-модерните технологии на пазара и ще развива скорост от 2700 километра или 2.2 пъти скоростта на звука. За провеждането на тестовете вече е създаден прототип в мащаб 1:3, който носи името XB-1, като целта му е да покаже по приложен начин технологиите в него. Целта е нов рекорд в скоростта на пътническите полети, като според компанията полетите от Лондон до Ню Йорк ще струват около 2500 долара в посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Гого

    12 3 Отговор
    За 40 милиона само двигателите не могат да купят !!!!!
  • 2 Мартин

    5 3 Отговор
    40 милиона стигат за двигател, при положение нов А320 струва $60М, а тези пари са само за да развият малък проект.
  • 3 Shmeker

    3 4 Отговор
    Хората развиват аеродинамиката и конструкцията, тя е по-важна, щото двигатели има създадени.

    Коментиран от #5

  • 4 Martin

    12 1 Отговор
    Не бих се качил в нещо развиващо 2700 км/ч, проектирано от фирма, за която никога не съм чувал и то за по-малко пари от който и да е китайски смартфон.
  • 5 mr A

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Shmeker":

    Кой ги е създал тези двигатели бе Шмекер,Ауди ли?Двигатели за самолет с такива размери и скорост НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!От Конкорд ли ще му сложат?Те горяха гориво за три Бойнга 747 нали затова ги спряха изначално!Докато с такива проекти се захващат аматьори винаги ще са обречени на провал,не случайно Конкорд беше Френски-Британска ПРАВИТЕЛСТВЕНА разработка!