Last news in Fakti

25 Април, 2017 15:54, обновена 25 Април, 2017 15:55 5 998 3

Tesla удвоява зарядните станции

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция
Tesla удвоява зарядните станции - 1

През 2017 г. броят на зарядните станции Supercharger ще бъде удвоен, съобщават от Tesla Motors. Планът на компанията предвижда до края на следващата година по света да има над 10 000 такива съоръжения.

Tesla започна да изгражда мащабна мрежа от зарядни станции от 2012 г. Компанията вече инвестирала в 5 400 Supercharger-а и 9 000 модула Destination Charging за монтаж в хотели, ресторанти и т.н. Броят на тези "ведомствени" станции също трябва да нарасне до 15 000 тази година.

Планът на Tesla предвижда разрастване на мрежата от Supercharger-и със 150% на територията на САЩ, като само в Калифорния ще се появят над 100 нови обекта. Те ще трябва да покрият драстичния глад за зарядни, който се очаква след пускането на бюджетния Model 3 догодина. Карта на мрежата и местоположението на бъдещите станции може да се види на адрес www.tesla.com/supercharger


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 6 Отговор
    Вече става ясно защо са най-продаваните електрички. Тесла просто е станала фирма за недвижими имоти и е закупила хиляди парцели за да си направи зарядните станции, без да допуска други марки. А може би и да ги допусне куплунгите и спецификациите ще са несъвместими. Колите не са бързоварчета да ги ръгнеш в контакта и готово.
    И другите фирми като си пуснат евтините електрички ще стане като при джиесемите. 100 модела със 110 вида зарядни устройства, несъвместими едно с друго.
    Така на принципа на монопола на зарядните станции, само Тесла ще се движи из Калифорния и никой друг, не защото са най-добри, а защото за другите няма зарядни станции.
    Обаче да ги видим какво ще направят в Китай. Как ще купят от комунистическа държава парцели и ще й налагат монопол.
  • 2 гост

    6 2 Отговор
    Доста си в грешка. Тесла предоставя безплатно всичките си патенти, за да има конкуренция и пазара да се развива. Когато има развит пазар има и търсене, а тогава има и високи продажби. Който предостави по-добрия продукт, той продава много, макар и да има и други около него.
    Зависи от напрежението и конектора и да, други коли могат да се включат към суперчарджърите, но батериите им не могат да понесат такъв заряд - 350амп. Има друг тип - дестинейшън чарджъри където не е проблем да се зарежда, но те са с по-ниско напрежение.
    Когато Тесла е платила за изграждането на станциите никой не им е платил и услугата трябва задължително да е заключена за другите марки и модели щом е безплатна. От 2017 в Европа суперчардърите ще са с опция за плащане и други коли ще могат да зареждат там, за да няма дискриминация, но все пак и самите собственици на Тесла ще имат точкова система и ще доплащат за коли, произведени от 2017 натам. Безплатното беше бонус за колите от първите години на производство, но вече са толкова много, че станциите не стигат.
  • 3 Мне

    1 0 Отговор
    Новите Тесли продължават да зареждат безплатно, но с карти с бонус 400 киловатчаса за свръхбързите станции. Това покрива годишното магистрално пътуване за почивки. Нагоре вече ще плащат малка такса.
    Просто приказката "пусни прасето под леглото, да ти се качи отгоре" важи за повечето хора, уви! Г-н Мъск им даде безлатно ПОЖИЗНЕНО зареждане, а те го обърнаха на бащиния - вместо да зареждат по гаражите си, отскачат до близките Supercharger станции, за да спестят 4 долара.. А тея зарядки са за дълъг път. Е затва им резна кранчето!