Last news in Fakti

29 Април, 2017 04:00 2 675 5

Fender Stratocaster от агаве

Fender Stratocaster от агаве - 1

Едва ли има по-култова китара в света от Fender Stratocaster и хората, които са свирили на него. Тази година се навършва 30-годишнината на студиото за производство и по този повод те ще създадат лимитирана версия от материал, който не е използван до сега - дървесина от агаве. Проектът е колаборация между Fender Custom Shop и Jose Cuervo Foundation, като на помощ ще бъде и сърфиста Гари Линдън, който преди две години създаде първият сърф от тази красива дървесина.

Fender Stratocaster от агаве

За загрижените към природата - дървесината от агаве има най-добри качества точно преди дървото да умре, което означа, че не се засягат млади дървета в разцвета на силите си. Производството на всяка от тези красиви китари отнема над 30 работни часа, а и има по-различен звук от стандартните от кленово дърво. Проектът е с цел да се покажат възможностите на агавето като материал и няма да се продава в дилърската мрежа на компанията.

Fender Stratocaster от агаве


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жидомасов Гроб

    2 2 Отговор
    Стратокастрирания дали ще се обади под тая статия?
  • 2 гост

    10 0 Отговор
    Господин Харизанов , или смятате меломаните в България за пълни невежи или ви мързи дори да отворите чичко Гугъл ! Fender Stratocaster е проектиран и представен 1954 г. , което значи 63 г до днес , а не 30 , което сигурно ви се е сторило за голяма цифра , а Agave не е дърво , а вид кактус от който между другото се произвежда и текилата .
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    ДЖИМИ ХЕНДРИКС свири/свиреше/ на Стратокастер.И да не забравяме че МУЗИКАНТЪТ Е ВАЖЕН,а не марката на инструмента!

    Коментиран от #4

  • 4 жан

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    точно така
  • 5 Master of telecaster

    0 0 Отговор
    И аз не разбрах как сметнахте 30 години от създаване на студиото? Кое студио визирате и ако е Лео Фендер и компанията му.. то тя прави стратове от 1954 както каза колегата по-долу.