Last news in Fakti

9 Май, 2017 11:48, обновена 9 Май, 2017 11:50 16 497 14

Най-надеждният механичен ключ

  • ключ-
  • брава
Най-надеждният механичен ключ - 1

Швейцарската компания UrbanAlps твърди, че произвежда най-защитените против копиране ключове в света. Всеки от комплектите Stealth Key се печата на 3D-принтер от титан. Зъбците са скрити в полуцилиндричното тяло на ключа и не могат да бъдат дублирани.

Най-надеждният механичен ключ

Идеята на швейцарците е проста, но става осъществима едва след навлизането на триизмерния печат. Напредъкът на технологиите е позволил смаляване на ключовете до поносими размери.

Най-надеждният механичен ключ

Според UrbanAlps разработката им спокойно може да конкурира електронните заключващи системи, но не се нуждае от захранване и може да служи безотказно поне 30 години. Комплект от брава и два ключа Stealth Key струва €200.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tодор

    20 26 Отговор
    Като го изчепатя с козия крак и до там с него

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Българино прост

    54 4 Отговор
    Само че такава ключалка се слага на желязна блиндирана врата с обшивка на патрона и ще си изчепатиш главата проста. Тва да не ти е бай тошово време с дървените врати бе алоо Ганоьоооо
  • 3 Иван

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Tодор":

    Еее, не толкова грубо. Има хидравлични самоделки на базата на автокрикове - издува и отваря вратата за 10-15 мин без никакъв шум. Профи хидравликите са от 5000$ нагоре.
    Лично аз това ще го изчопля с титанова бургия и метчик. Давам му не повече от 20 мин да стигна до механизма на езика на ключалката.

    Коментиран от #5

  • 4 всички

    28 0 Отговор
    се чудите как да го отворите,а дядо ми казваше''заключва се за да покаже ,че има сайбия,а крадеца нищо не го спира''.Ето даже жената на крадеца цв. василев е избягала....
  • 5 бай Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Късмет, като се има впредвид кой може да си позволи подобна защита, вратата ще е последното изпитание, а пък как ще стоиш и ще пушиш цигари 20 мин без никой да те види или чуе не знам.

    Коментиран от #9

  • 6 Ганю

    5 3 Отговор
    Кат влязат два прътя от стомана долу, горе, в ляво и в дясно по 10 санта и с хидравличен крик няма да стане.
  • 7 Ганю

    4 5 Отговор
    Оня ден купих един патрон 14 санта, с 5 ключа(уникални)- 160€. Няма копиране, само в завода с карта и ПИН код ако искаш дубликат.
  • 8 ИЦО

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Tодор":

    Един познат така завари един тарикат дет му беше изчепатил гаражната врата.Резултата три избити зъба,натъртени ребра,счупена ръка,плюс кръвонасядания по цялото тяло.Тариката заведе дело за причинени болка и страдание.Спечели го,съда му присъди обезщетение в размер на 1500 лв.Моя познат му ги изплати,изчака човека да се оправи и го помля 2ри път,още по-лошо.Разправя че всяка стотинка си заслужавала.Сега чака,да види дали тариката ще го съди 2ри път.
  • 9 Иван

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "бай Иван":

    до Бай Иван и Ганю
    Имам повече от 20 години опит с метали, и едно ви казвам - няма неразбиваема врата. Ако ви нарочат, няма спиране. И за 5000 лв врата да сложите, хидравлики и титанови инструменти ги отварят за нула време. Всичко се продава и всичко може да се купи и внесе. СОТ донякъде спасява, но зависи от фирмата.
  • 10 ключаря

    23 1 Отговор
    Сега ключарят да ви каже:
    1.Метална врата, метална каса и по 30 см. бетон около нея - като го отлеете около металната каса се получава о-пръстен / с бетона от пода/.
    2. Полска брава "Герда" за около 160 лв. или руска "Титан4" /откъдето са копирали поляците Гердата/.

    Който влезе е герой.

    Коментиран от #14

  • 11 хъхъхъ

    11 0 Отговор
    Като го хвана вътре крадецо ...скача от терасата на 3 етаж...
  • 12 Бай Колю

    0 5 Отговор
    Язе пък кат ми дават шестин леа на месцът ич ми ни трябоа да са ключа, шоту ка да построиме кяща за толкоо. Идин найлон и спъ в шаницът. Туйто. Вия къдя тей рабутити яку, чи да разбиратя от врати и ключалке.
  • 13 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Титаниеви ключове, железни врати ... "като не може през вратата ще влезем през прозореца". В къщи така опитаха но сапа в главата и обратно навън през прозореца.
  • 14 Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ключаря":

    Гердата вече се отключва :)
    До Иван: Ако му се сложи бронировка,успех с дупченето :D

    И това е патронник,не брава,този който е писал статията поне да се информира малко :)