2 Август, 2024 13:49 3 636 2

Rivian доставя новите си коли без ключове

  • rivian-
  • ключове-
  • ключ-
  • tesla

Компанията върви по стъпките на Tesla

Rivian доставя новите си коли без ключове - 1

Rivian последва стъпките на Tesla, като премахна традиционния ключ за новото си поколение електромобили - R1S и R1T. Въпреки че компанията обяви това решение преди месеци, много собственици бяха изненадани, когато получиха автомобилите си без физически ключ.

Подобно на подхода на Tesla, Rivian разчита на своето приложение за смартфон и физическа карта за достъп и управление. Въпреки че тази система предлага удобство и модерни функции като цифрово споделяне на ключове, тя предизвика критики от страна на някои собственици, които предпочитат простотата на физическия ключ.

Липсата на ключ предизвика полемика, като някои собственици изразиха разочарование от липсата на резервна опция и опасения за потенциални повреди на смартфона. Въпреки обещанието на Rivian да предложи ключове като допълнителен аксесоар по-късно тази година, много клиенти остават недоволни от сегашното положение.

Въпреки че компанията подчертава предимствата на своята система за ключове, базирана на телефона, включително усъвършенствани функции като технологията Ultra-Wideband, премахването на физическите ключове разпали дебат за удобството, сигурността и очакванията на клиентите в ерата на автомобилите с безключов достъп.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.