13 Май, 2017 08:00 1 963 2

Нов рекорд за доставка с дронове

Нов рекорд за доставка с дронове - 1

Институтът за автономни системи на щата Невада пусна автономен дрон, който прелетя завидното разстояние от 156 километра. С това постижение те успяха да отбележат нов световен рекорд. Дронът носи името HQ-40 UAV и полетът му е започнал в централен Тексас, а финалната точка на доставката на част за хидравлични системи е била град Остин.

В Северна Америка полетите с безпилотни летателни апарати все още трябва да се наблюдават и поради този факт, екипът на университета разполага екипи на възлови точки, за да не го губи от поглед. Според директорът на проекта - Крис Уалач този полет е бил един от най-сложните логистичеки и най-дългия записван до сега и им е дал възможност да покажат своята гледна точка към тази постоянно разрастваща се ниша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Каква автономност, след като трябва да имаме визуален контакт ?

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Нещо пишат журналистите май ... иначе доста от хората, с които караме нямат визуален контакт с техниката, разхождат я на 5-10 километра и евентуално апаратите летят сами ако се наложи.
    Не говорим за някакъв институт а за шепа хора, които споделят общо хоби и се занимават в свободното си време.