Last news in Fakti

25 Май, 2017 04:00 3 140 3

Булевард бе превърнат в парк в Сеул

Булевард бе превърнат в парк в Сеул - 1

Булевард в центъра на Сеул, Южна Корея създаден през 70-те бе превърнат в красив парк. На дължина от общо 983 метра бяха засадени над 24 хиляди разстения, които включват дървета, храсти и солидно количество цветя. Ефекта е наистина поразителен и снимките изглеждат като компютърни графики. Освен озеленяването, по новият парк са изградени и много свръзки към сградите и спирките на градския транспорт, а и по него вече има малки кафенета и магазини, които да се връзват в стила на съоражението с име Seoullo 7017 Skygarden. Отговорни за проекта са MVRDV, като според тях това е голяма крачка към превръщането на града в по-зелен и приветлив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УМЕН ГУЩЕР

    6 2 Отговор
    Докато северните им братя правят бомби и манифестации начело с властната откачалка
  • 2 бул брюксел

    2 0 Отговор
    Хайде и бул. Брюксел така...
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Действат хората и правят хубави и модерни инсталации, хем зелени, хем интересни и в благото на хората. Те си имат и алеи с фотоволтаични покриви. И куп други иновации. България спи.