Last news in Fakti

1 Декември, 2011 14:13 2 360 0

NASA поръча пералня за Международната космическа станция

  • nasa-
  • международна космическа станция-
  • umpqua

Първото, от което се оплакват завърналите се от Международната космическа станция, е непоносимата смрад на борда. Астронавтите са принудени да носят едни и същи дрехи в продължение на дни и макар да не се потят колкото на Земята, по платовете се размножават бактерии.

От Американската космическа агенция явно са стигнали до извода, че ако искат да организират успешна продължителна мисия до Луната или Марс, ще се наложи да осигурят на екипажите чисти гащи. Изследователската компания UMPQUA съобщи, че е получила поръчка за проект за перална машина за МКС. Възложител е именно NASA.

Все още няма пълна яснота на какъв принцип ще работи космическата пералня. Инженерите на UMPQUA експериментират с водни пари, въздух и микровълни, но отказват повече подробности. Споделят обаче, че технологията им ще придава на дрехите "възвишена мекота", което може да се интерпретира единствено като знак за предстояща премиера на пералната машина и в земното ежедневие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА