Last news in Fakti

11 Юли, 2017 13:36 8 888 12

Руският летящ и плаващ автомобил е готов

  • тритон-
  • автомобил-
  • самолет-
  • амфибия
Руският летящ и плаващ автомобил е готов - 1

По време на авиокосмическия салон МАКС-2017, който ще се състои в края на юли, дебют ще направи руският летящ и плаващ автомобил Тритон. Информацията е на РИА Новости.

С проекта се занимава корпорацията "Авиационно-космические технологии", а самото превозно средство представлява двуместен всъдеход, който се задвижва от електро тяга. Във въздуха пък представлява летателен апарат с меко крило, а във водата - т.нар. аероглисер.

Руският летящ и плаващ автомобил е готов

Дължината на машината е 2.95 метра, широчината - 1.9 метра, а височината - 2.24 метра. На земя Тритон ще може да се движи със скорост от 100 км/ч и ще може да изминава с едно зареждане разстояние от 100 километра.

По вода и по въздух машината ще може да преодолява разстояние до 400 километра. Максималната височина на полета е 4 200 метра. Предстоят първите реални тестове, които ще се осъществят от Елбрус до Москва.

Руският летящ и плаващ автомобил е готов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ДОБРЕЕ

    15 5 Отговор
    Ще бъде добре да я тестват преди изложението...
  • 2 4200

    22 13 Отговор
    4200 метра с казан... а не не, нямам вяра на руската техника...лесно се ремонтира, ама не и във въздуха :D
  • 3 Го-Го

    5 9 Отговор
    Ни риба, ни рак, ни щука- що е то?
  • 4 antimediator

    14 24 Отговор
    Тук всеки ден ни предлагат някакво ново творение на руското автомобилостроене !
    Явно това са хибридни новини.
    Идеята е да ни внушат колко са велики руснаците !
    Трябва да си много елементарен да повярваш на това !
    Дразнещото е , че ежеминутно се опитват да ни промиват мозъците.
    Русия и руснаците в момента са ни врагове и не заслужават никакво внимание и симпатии.

    Коментиран от #5, #10, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пазарен Либерализатор

    9 9 Отговор
    Този кошер ако литне аз ще стана трамвай.

    Коментиран от #12

  • 7 Мириса

    6 5 Отговор
    Партенка е тази новина, сякаш. Съмнително е на ток да прелети 400 км подобно нещо.
  • 8 Ушанков

    4 7 Отговор
    Абсолютна измишльотина!
  • 9 2dw

    2 1 Отговор
    100km на Земя, 400km в полет!?
    Това го може само тонгузки метеорит
  • 10 Ипсилон

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Руснаците имат развита наука и техника отдавна. Скапани им бяха само соц леките автомобили но където има партийна простотшия диктатура както е и у нас мафията ДС-БКП на власт не очаквай нещо добро да се роди... Вече падаме под 7 млн. заради Цура Гоце Баце и останалите от геноцида ни.... Руснаците извън битовите автомобили соц консерви имаха и имат развити технологични разработки.
  • 11 Ипсилон

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Само ще допълня, по модела, че въпреки, че е двуместен, той е практичен, защото е с висок клиренс, тоест може директно да излита и каца по пресечен терен, проходим за СУВ и джипове, за разлика от наши и други по-глезени модели, с визията на спортни автомобили и нисък просвет. Това е практична машина, способна да спаси и човек в тундрата, и да кацнев езеро и да прелети над планиннски масив. Не подценявайте руснаците! Те правят, но в тая изоставаща и загиваща тоталитарна дюнерджийница развъдник на паразити бюрократи и гета тук, нямаща пари за 2 нови самолета но хранеща стотици хиляди бюрократи в триблирани агенции, всичко русско явно се оплюва. Руснаците по нищо не отстъпват по наука и интелект на водещи световни корпорации и учени, имат водещи АЕЦ разработки, бетони, грундове и какви ли не механизми. Явно в България приматското население отгоре надолу нарастна стремглаво и щом чуе за Русия или руско и веднага включва на подигравка и оплюване? Е, кой каквото прави за себе си го прави. Но аз бих си купил руски чартърен самолет, вече дори и автомобил, те сега са смесени с на гигантите двигатели трансмисии и са качественни вече. Правят и оръжие и механизации, тракторите им са качественни, комбайни, бояджийски пистолети с пневмо компрессори и какво ли не. И Турция и Россия и дори Украйна са в пъти над нас по просперитет въпреки проблемите им. Ние сме на загиване от мафията тук и от алчнти корпоративни олигарси местен приматски вид, но ненаситно смъртоносен къ
  • 12 ЧЕСТНО

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пазарен Либерализатор":

    ПО ИМАМ ВЯРА НА ТОТАЛИЗАТОРА ОТКОЛКОТО НА ТВОЙТЕ БРЪТВЕЖИ.