Last news in Fakti

14 Декември, 2011 11:35 1 310 2

Facebook с опция срещу самоубийства

  • facebook-
  • самоубийства
Facebook с опция срещу самоубийства - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Социалната мрежа Facebook пуска в действие животоспасяващо приложение за своите потребители, които желаят да се самоубият. Става дума за специален чат със специалисти, които ще консултират желаещите да сложат край на живота си, пише Ройтерс.

Ще можете да алармирате администраторите, ако някой от приятелите ви има поведение или склонност към самоубийство. Това ще става чрез бутон, подобен на този за харесване – Like. Тогава въпросният застрашен от фатален край приятел ще получи лично съобщение, в което ще му се предложи връзка с експертите от център за превенция на самоубийството. А вие ще бъдете уведомявани какво е станало с мрачните му мисли. Анонимността е гарантирана.

От компанията обявиха, че отдавна разработват новата опция. Първоначално от нея ще могат да се възползват регистрираните от САЩ и Канада.

Около 100 американци се самоубиват дневно.

Facebook има около 800 000 000 потребители, което го прави най-голямата социална мрежа в света. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Misho London

    0 0 Отговор
    800 000 потребители ? Цветанче, объркАла си се мно0о0о0о0ого ;)
  • 2 Вихрен Ганев

    0 0 Отговор
    Анонимността е гарантирана.
    Ха-ха! :)