Last news in Fakti

5 Август, 2017 10:00 1 468 0

Хакер борил се с WannaCry арестуван от ФБР

Хакер борил се с WannaCry арестуван от ФБР - 1

Един от хората намерели решение за борба с вируса WannaCry - "ИскаПлаче" бе арестуван по подозрение в разпространение на вируса Kronos. Маркъс Хътчинс известен като "MalwareTech" бе задържан по време на чекирането за полет от Лас Вегас към родния му Лондон. В Америка той е присъствал на конференцията за онлайн сигурност на Defcon и Black Hat.

Kronos е Троянски кон, чрез който са крадени данни за онлайн банкиране и данни на кредитни и дебитни карти, като първата му поява датира от юли 2014-та. Хътчинс е обвинен само в създаването му, като към това са ги насочили негови действия в Twitter, както и вписването на Kronos за продажба в AlphaBay, с което е било възможно издирването на анонимния му продавач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА