24 Август, 2017 10:54 4 811 8

VW против хардуерни промени по дизелите

  • vw-
  • дизелгейт-
  • дизел
VW против хардуерни промени по дизелите - 1

След критиките на Федералния министър на околната среда Барбара Хендрикс относно решенията взети на дизеловата среща в Берлин от VW се обявиха срещу технически реконструкции по автомобилите си и посочиха екологичността на новите си двигатели.

На запитване на „ДПА“ представител на автоконцерна от Волфсбург заяви, че договорените мерки на форума са възможно най-рационални. Той допълни, че взетите мерки за софтуерна модификация и премии при замяна на стар дизелов автомобил за какъвто и да е нов и респективно по-екологичен са бързо приложими, за разлика от хардуерните промени, които биха отнели години.

В сряда министър Хендрикс изиска модификации по двигателите на старите дизелови коли, въз основа на критиката ѝ относно неефективността на софтуерните подобрения. Според Федералната агенция по околната среда (UBA) замърсяването на въздуха в повече от 70 германски градове е все още над допустимите норми, дори и след взетите решения на дизеловия форум.

Говорителят на VW сподели, че чисто технически хардуерните модификации биха били възможни само при определени коли и то с много усилия и неясни резултати. Той потвърди позицията на концерна, че комбинацията от софтуерните подобрения и фондовете за устойчива градска мобилност са най-ефикасните и адекватни мерки, както и че въвеждането им много скоро ще подобри значително качеството въздуха в градовете.

От Волфсбург не пропуснаха и да изтъкнат екологичността на новите си двигатели. Според измервателна кампания на ADAC (Германски автомобилен съюз) последното поколение мотори на VW Group са сред най-добрите по отношение на отделянето на вредни емисии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    15 2 Отговор
    И ADAC и VW са хващани многократно в лъжи така че не ми дреме какво твърдят.
  • 2 Марио

    13 3 Отговор
    Какво толкова си заяждате с това замърсяване не знам.Всичко е за пари и защото някой си няма работа!!!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    Ами явно германците , а и другите "бели" страни не са съгласни с теб и си искат чист въздух за дишане и са с предимство пред теб , защото ти ползваш това което те са изхвърлили !

    Коментиран от #7

  • 4 Еколог

    13 0 Отговор
    Ако бяха минали на газчица по-отрано, сега нямаше да се налага да се разправят.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    Вечно все някой минава с: малко да не спазим този закон, малко от онзи и виж на какво прилича държавата ви - пълна кочина. Хората си създават законите и ги спазват стриктно - няма мърдане. Така се създава усещането за законност, качество на живот и добре уредена държава.
  • 6 123

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Еколог":

    Ей това са еколозите - посредствени и некомпетентни. Дали ще горите бензин, дизел или газ - ПБ или метан няма значение, все се отделя СО2.
    А скандалът наистина е измислен, защото е странно замърсяването да идва от доста екологичните двигатели ЕВРО 5, които бяха въведени някъде след 2010 г. А какво става с онези милиони автомобили, които са ЕВРО 1, 2, 3, 4 и без ЕВРО. Тях да не би да са ги спрели от движение?
    А какво да кажем за България, където средната възраст на автопарка е 17 години!!!! Тук ако ни подменят на всички автомобилите с тези лоши дизели ЕВРО 5, въздухът на Орлов мост ще стане като край алпийските езера...
  • 7 Дом ще дишат

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Те още малко,като ги налазят "имигрантите",ще ги върнат толкова назад във времето,че на чуда ще се греят.Тогава да видим дали ще мислят за катализатори на комините.
  • 8 Мигел

    0 2 Отговор
    Точно така ,никакви промени,да им ги заменят за нови и да идват насам тези "гадни" дизели да им се порадваме и ние.Екологията е занимание за богати,докато доходите в тази държава стигат за преживяване ,а не за ЖИВОТ-думата екология ще звучи цинично!Карам каквото мога да си позволя,а не каквото искам!За това с нетърпение очаквам появата на достъпни VAG дизели от периода 09-14!